Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2021. Január 05. 17:04, kedd | PR

Titkos gyorsítósáv pályakezdőknek a diákmunka

Titkos gyorsítósáv pályakezdőknek a diákmunka

A diákmunka hatalmas előnyt tud a kezedbe adni, ha okosan csinálod még az egyetemi éveid alatt. Megmutatjuk, miért jó neked egyetemistaként a diákmunka, és hogyan használd fel, illetve ki az előnyeit a legjobban.

Az egyetemi órák mellett legtöbbször még van valamennyi szabadidő, amit érdemes nem csak bulizással eltölteni. A diákmunka sok szempontból hasznos döntés, de érdemes tudatosan rákészülni erre is, hogy a lehető legtöbbet tudd kivenni belőle – az anyagiakon túl. Kézenfekvő választásnak tűnik, hogy diákmunka szervezetnél jelentkezz, de ennél jóval bővebb a rendelkezésedre álló lehetőségek tárháza. Nagy állásportálokon is találsz számtalan diákmunka lehetőséget, nézzük is át, hogyan segíthet a diákmunka a későbbi életed megalapozásához.

Szakmai gyakorlat

Természetesen vállalhatsz bármilyen diákmunkát, de érdemes olyan szemmel is körülnézni a piacon, hogy milyen állás segíthet neked a jövőben. Ha elvégzel egy-két évet az egyetemen, már lehet olyan szakmai alapod, amivel gyakornokként el tudsz helyezkedni a szakterületeden is. Eleinte biztosan kiábrándítóan egyszerű feladatokat kapsz majd, de tudd, hogy ezeken keresztül is rengeteget tanulsz.

Nagybetűs ízelítő

A diákmunka egy másik óriási előnye, hogy ízelítőt kapsz a nagybetűs életből. Kitapasztalod, hogy mit várhatsz egy munkahelyen, milyen elvárások vannak veled szemben, milyen több korosztállyal együttműködni és még egy sor más dolgot. Ez a tapasztalat megerősíti az önbizalmad, így egészen más benyomást fogsz kelteni, mikor már tényleg tétje van egy álmaid állásáért folyó interjúnak.

Abban is segít a diákmunka, hogy megismerkedj többféle munkaterülettel és megtaláld azt, amelyik a legjobban tetszik számodra. Ez iránytűt ad a kezedbe, hogy diploma után már célirányosan keresgélj, ami óriási előny lehet.

Az sem utolsó szempont, hogy a munkán keresztül kiépül a kapcsolati hálód, ami aztán a későbbiekben az élet számtalan területén tud segítségedre lenni. A pályakezdők számára pont azért annyira nehéz az indulás, mert ez a kapcsolati tőke hiányzik. Te viszont már ebből a szempontból is előnnyel indulsz.

Anyagi alapok

A legkézenfekvőbbet hagytuk a végére, mert ebben is van egy kis csavar. Az aktuális költéseid fedezése mellett ugyanis a plusz pénz lehetőséget teremt például arra is, hogy jó minőségi laptopot vagy telefont vegyél, vagy előfizess olyan számítógépes programokra, amik később a munkádat segítik. Ha pályakezdőként zéró bevétellel kell ezt meglépni, annak jó eséllyel hitel a vége. Ha viszont diákmunkából ezt megteremted magadnak, akkor egyrészt addig is tudod használni, másrészt pedig már felszerelve indulsz neki a munka világának.Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 15. 15:03, hétfő | PR

Álláslehetőséget kínál a Neuzer Kft.

MATRICÁZÓ munkakörbe, álláslehetőséget kínál az esztergomi Neuzer Kft.

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.

2021. Január 26. 08:07, kedd | PR

Covid 19 szűrés Dorog-Esztergom térségében!

A Federalmed Mentőszolgálat és a Horizont Egészségügyi Alapítvány Dorog és Esztergom 25 km-es körzetében vállalja kis és nagy létszámú munkahelyek munkavállalóinak, magánszemélyeknek a COVID-19 teszteléses szűrését.