Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Június 29. 07:14, hétfő | Helyi
Forrás: LVP/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Címvédéssel tizenharmadszor bajnok a Vitéz-sereg

Címvédéssel tizenharmadszor bajnok a Vitéz-sereg

Megvédte címét és tizenharmadszor is bajnok lett az Esztergomi Vitézek rögbicsapata június 27-én a Prímás-szigeti RCH Stadionban.

A fiúk a fináléban két ponttal, 8-6-ra győzték le története első döntőjében résztvevő Budapest Exiles együttesét.

A bajnoki döntőt az Exiles kezdte intenzívebben, ennek eredményeképpen a 8. percben meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat. A fővárosiak ezt követően is támadásban maradtak, míg az esztergomiak csak nehezen vették fel a meccs ritmusát. A házigazdák emberhátrányba is kerültek, de aztán némileg megrázta magát a csapat és egyre közelebb kerültek a fiúk a célvonalhoz. Az első eredményes esztergomi támadásra a 27. percig kellett várni. A Vitézek a céllal át is vették a vezetést, de nem sokáig örülhettek, az Exiles játékosai ugyanis egy újabb büntetővel fordítottak. A második félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, de az 56. percben az emberelőnyhöz jutó Esztergom a megítélt büntető értékesítésével újra átvette a vezetést. A hajrában aztán némileg kifogyott a szuflából a budapesti alakulat, ráadásul szabálytalanság miatt a játékvezető nem adta meg szerzett céljukat. A Vitézek az utolsó percekben ismét emberhátrányba kerültek, de még így is sikerült a címvédőnek hatékonyan kivédekeznie a vendégek akcióit. Végül kétpontos különbséggel 8-6-ra legyőzték az esztergomi rögbisek a Budapest Exilest és ezzel megszerezték a klub történetének 13. bajnoki címét.

A bronzmeccsen a tavalyi döntős Kecskeméti ARC és a két évvel ezelőtt bajnok, SZVSE Battai Bulldogok RC lépett pályára. A harmadik helyet végül 45-20-as győzelemmel a kecskemétiek szerezték meg.

Eredmények:
döntő:
Esztergomi Vitézek RAFC-Budapest Exiles RFC 8-6
a 3. helyért:
Kecskeméti ARC-SZVSE Battai Bulldogok RC 45-20

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.