Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 20. 09:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Tizenkilencre nőtt a szerepi mérgezés érintetteinek száma

Tizenkilencre nőtt a szerepi mérgezés érintetteinek száma

Tizenkilencre nőtt a Hajdú-Bihar megyei Szerepről mérgezés gyanújával kórházba került emberek száma kedd estére - tudta meg az MTI a település polgármesterétől. Az érintettek között gyerekek is vannak.

A megyei rendőr-főkapitányságtól délután kapott információkat kiegészítve Tóthné Verő Tünde (független) elmondta: a mérgezéssel érintett 19 embernél szédülés, hányinger, hányás, látászavar jelentkezett, a tüneteket valószínűsíthetően metil-alkohol okozta.

Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel korábban azt közölte: mérgezési tünetekkel előbb hat felnőttet és öt gyermeket, majd további öt embert vittek a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba, illetve a Debreceni Egyetem klinikájára. Valamennyien ismeretlen szertől vagy folyadéktól lettek rosszul - tette hozzá. Később azt is elmondta, hogy néhányan már hétfőn kórházba kerültek.

Tóthné Verő Tünde polgármester később úgy tájékoztatott, hogy estére már 19-re nőtt a megfigyelésre kórházban szállítottak száma.

Az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak: rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak - mondta az 1590 lelkes település polgármestere.

Az MTI kereste a kórházakat is, de azt közölték, nem adhatnak felvilágosítást az érintettek állapotáról.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást.

Címkék: mérgezés, szerep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni