Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Március 25. 10:38, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Tizenöt helyre törtek be, az egyik házból 25 milliót vittek el

Tizenöt helyre törtek be, az egyik házból 25 milliót vittek el

Újabb három hónappal meghosszabbította az esztergomi ügyészség indítványára a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki 2017 októberétől 2018. január 8-ig tizenöt betörésben vett részt három társával együtt.

A négy elkövető 2017. október végén állapodott meg abban, hogy lakásbetöréseket fognak elkövetni úgy, hogy a helyszínekre a székesfehérvári férfi szállítja a társait, és figyeléssel biztosítja a lopást – közölte az ügyészség.

Az elkövetők 2017. december 13. és 17. között két ácsi családi házba a bejárati ajtó felfeszítésével hatoltak be, az első helyszínről 750 ezer forint készpénzt, a második helyszínről 20 ezer forint értékű ékszereket vittek el. A tolvajok 2017. december 16-án 18 óra 30 perc és 19 óra között egy nagyigmándi családi házba a teraszajtó befeszítve jutottak be, majd onnan 400 ezer forint értékben ékszereket és 160 ezer forint készpénzt vittek el.

A betörők 2017. december 20-án egy szomori, és egy táti családi házba hatoltak be a bejárati ajtó befeszítésével, a szomori házból 20 ezer forint értékű ékszert és 160 ezer forint készpénzt, míg a táti házból karórát, ékszereket és eurót vittek el összesen 444 ezer forint értékben.

Az elkövetők 2018. január 8-án délután egy csóri családi házba a bejárati ajtó befeszítésével behatoltak, onnan egy széfet és a benne lévő 25 millió forintot tulajdonították el.

A bíróság ügyészi indítványra 2018. szeptember 25-én rendelte el a gyanúsított letartóztatását, mert megállapította, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a székesfehérvári férfi szabadlábon hagyása esetén az eljárás eredményességét veszélyeztetné, továbbá fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A letartóztatás elrendelését követően a nyomozó hatóság további nyolc rendbeli betöréses lopás elkövetésével gyanúsította meg a férfit, mert megalapozott a gyanú, hogy ugyanazzal a módszerrel móri, pilis, mohai, nagybajomi, várpalotai és győrújbaráti ingatlanokba hatolt be társaival és különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el.

Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatása határidejének újabb három hónappal történő meghosszabbítását.

A bíróság március 22-én az indítvány tárgyában ülést tartott, ezen a gyanúsítottat meghallgatta. A bíróság megállapította, hogy az ügyészség indítványa megalapozott, ezért annak helyt adott, és a letartóztatást június 25-ig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 05:04, kedd | Helyi

Két állást is kínál a Kolping iskola

Közgazdász tanári és magyar nyelv és irodalom szakos óraadó tanári álláspályázatot hirdetett a Kolping iskola. Még július 3-ig lehet jelentkezni.

2019. Június 18. 05:03, kedd | Helyi

Újabb csodás alkotások Bajor Ágosttól a Várban

Június 21-én 18 órakor nyílik meg Bajor Ágost életművéből egy újabb egyedülálló tárlat a Várban.

2019. Június 18. 05:00, kedd | Helyi

Ezeket tanácsolja a rendőrség a nyárra!

Több mindenre is oda kell figyelni a nyáron – hangsúlyozza a rendőrség.

2019. Június 17. 13:57, hétfő | Helyi

Két esztergomi kezdeményezésre is szavazhatunk a Tescoban - VIDEÓVAL

Két esztergomi jelöltre lehet szavazni. A Határtalan Szív Alapítvány Családi egészségnapot rendezne a nyereményből, a Fénysugár Oktatási és Nevelési Alapítvány (Babits Mihály iskola) pedig udvarát újítaná fel.