Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Szeptember 14. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: facebook.com/RomanekEtelka

Több ázsiai turista célpontja lehet akár Esztergom is

Több ázsiai turista célpontja lehet akár Esztergom is

Eger, Budapest, Szentendre és Visegrád után Esztergomba látogatott el szerdán a nemzetközi Travel Life magazin két munkatársa, hogy a magyarországi kultúrát és utazási célpontjait reklámozzák a lap hasábjain.

A lapot főként a Fülöp-szigetek és Ázsia több más országa, azon polgárai számára készítik, akik már jártak Európa nevezetes városaiban – számolt be a részletekről közösség oldalán Romanek Etelka polgármester, aki Christine O. Cunanannal és Igor Krasnerrel arról is beszélgetett, hogy az első magyar fülöp-szigeteki nagykövetség megnyitása óta megerősödött az a magyarokkal közös szándék, hogy több ázsiai turista látogassa meg Magyarországot.

A két újságíró elmondta, hogy idejövet átnézték Magyarország elmúlt kétszáz évének történelmét, illetve feltérképezték több város, köztük Esztergom adottságát, benne ázsiai kapcsolatait, melynek élén természetesen a Suzuki áll. A találkozó után a távol-keleti újságírók azzal búcsúztak, hogy még meglátogatják a Balatont is – tette hozzá a polgármester.

Kapcsolódó cikk:

Amerikai tévés prédikátor és gasztro showman járt Esztergomban

Címkék: ázsia, turista, turisztika

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 08:02, hétfő | Helyi

Esztergom és kocsmavilága – A város a Kocsmaturista szemével

Esztergom valóban a legkedélyesebb magyarországi kisvárosok egyike – állítja az országot és a világot járó kocsma- és sörblogger, aki magát egyszerűen csak Kocsmaturistának hívja.

2019. Június 16. 17:56, vasárnap | Helyi

Állást kínál a Babits iskola

Pályázatot hirdet a Babits Mihály Általános Iskola testnevelés-biológia, vagy testnevelés- bármely szakos tanár munkakör betöltésére.

2019. Június 16. 10:49, vasárnap | Helyi

Busz és autó ütközött Tokodaltárón

Összeütközött egy busz és egy személykocsi Tokodaltárón a József Attila utcában, a 10-es főút belterületi szakaszán szombat délután.

2019. Június 16. 10:05, vasárnap | Helyi

Kigyulladt épülethez siettek az esztergomi tűzoltók

Kigyulladt egy elhagyatott, romos épület Esztergomban a Prímás-szigeten a Gőzhajó utca közelében szombaton.