Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2022. Március 02. 10:03, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány

Több ezer sorfa ültetését támogatja a MOL-Új Európa Alapítvány az Agrárminisztériummal a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen. A fákból Esztergomba is jut majd.

A Neked Zöldül című fenntarthatósági programsorozatban meghirdetett VárosFa program a 10 ezer főnél nagyobb települések faállományát bővíti, két ütemben, összesen 7 ezer sorfával.

A tavaszi mintaültetéssel a megyeszékhelyek és a megyei jogú városok, valamint az alapítvány leendő székhelye, Esztergom számára kínálják föl az együttműködési lehetőséget.

Erről a MOL-Új Európa Alapítvány tájékoztatta kedden az MTI-t.

A második fázisban már az összes, 10 ezer lakos feletti település pályázhat. A fák mellett ültetéshez szükséges kiegészítőket, útmutatót és szakmai tanácsadást kapnak a települések. Szerveznek ismeretterjesztő programokat is, hogy fejlesszék az óvodások és iskolások környezettudatosságát.

A közlemény szerint a Neked Zöldül program sorozatot a vállalatcsoport és a magyar kormány által alapított MOL-Új Európa Alapítvány céljait valósítja meg.

A közfeladatot ellátó szervezet a sportélet, a kultúra, az egészségügy, a gazdaságfejlesztés és a környezetvédelem területén is átfogó támogatási rendszert hoz létre - tették hozzá.

Fotó: kkvpalyazatok.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN