Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 01. 11:43, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Több haláleset miatt is vizsgálat az esztergomi kórházban

Több haláleset miatt is vizsgálat az esztergomi kórházban

Hatósági vizsgálat folyik egy nő halálesete miatt az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban - közölte az intézmény szombaton az MTI-vel. A rendőrség közlése szerint pedig több esetben is nyomoznak.

Kanász Gábor főigazgató főorvos elmondta: egy asszony halála miatt, a férj feljelentése alapján indult a hatósági vizsgálat a kórház ellen. Hangsúlyozta: a kórház tragikusnak tartja az édesanya halálát, és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak.

A közleményben jelezték: a haláleset miatti vizsgálat során feltárt tények jelentős része nem egyezik meg a különböző hírportálokon megjelent információkkal. Kanász Gábor adatvédelmi okból elzárkózott a részletek ismertetésétől.

Korábban a Bors arról számolt be, hogy a 46 éves H. Erika múlt szerdán került a kórház sürgősségi osztályára. Férje szerint az asszonyt az EKG- és laborvizsgálat után csaknem négy órán át várakoztatták, majd hazaküldték. Ezt követően, hajnalban H. Erika meghalt. A család az ügyben feljelentést tett.

A lapnak Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom megyei főkapitányság elmondta, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytatnak eljárást az ügyben.

A szóvivő azt is megerősítette, hogy több más, a kórház sürgősségi ellátásához kapcsolható haláleset ügyében is vizsgálatot folytatnak.

Kapcsolódó cikk:
Kórházi nyomozás egy elhunyt nő miatt - újabb részletek - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT