Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. November 30. 14:55, kedd | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

Több helyen is megváltozik a forgalmi rend Esztergomban december 1-től

A Városfejlesztési Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság lakossági kérelmek, illetve hatósági és hivatali észrevételek alapján több ponton is módosította a város forgalmi rendjét, melyek december 1-től lépnek életbe.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül az Önkormányzat megbízásából a szakemberek december 1-én, szerdán a következőket hajtják végre:

Gesztenye fasorra történő behajtás korlátozása. A Kis-Duna menti partsáv megóvása érdekében korlátozzák a Gesztenye fasoron történő parkolást és behajtást. A zeneiskolát megközelítő gyalogosrámpa kivitelezésének befejezésével a terület a Bottyán híd irányából is akadálymentesen és biztonságosan megközelíthető lett. A Gesztenye fasoron található intézmények, létesítmények gyalogosan megközelíthetőek, a Gőzhajó utcai ingyenes parkoló kellő mennyiségű jármű számára biztosít várakozási lehetőséget, mely közvetlenül a fasor mellett található. A Szent Miklós hídnál található bejáraton mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre. Behajtási engedélyért az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Osztályához lehet fordulni.

20 km/h sebességkorlátozás Szenttamás városrészen. Ameredek, szűk keresztmetszetű utcákban indokolt a mérsékelt sebességgel történő közlekedés. A 20-as zóna táblák a városrész bejáratain kerülnek kihelyezésre, azaz a Basa, Nap, Galamb és Esze Tamás utcákban.
Nap utca egyirányúsítása. A Becket Tamás utca felújítási munkáinak befejezésével visszaállításra kerül a Nap utca korábbi forgalmi rendje, azaz a Basa utca irányából a Vasvári Pál utca irányába egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra.

A Petőfi Sándor utca járdáin történő várakozás szabályozása. Az utcán közlekedő gyalogosok biztonsága érdekében szabályozzák a járdán, padkán történő parkolást. Az Önkormányzat felhívja a figyelmet arra, hogy a KRESZ szerint a járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi, a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el; a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg. A parkolási szabályok betartása érdekében az érintett helyeken várakozni tilos, padkán történő várakozás tilalma jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.

Az Önkormányzat arra kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:33, hétfő | Helyi

Megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése

Polgármesteri rendelet alapján Esztergom közigazgatási területén belül a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz elszállítását kizárólagosan az önkormányzattal szerződésben álló közszolgáltató végezheti.

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.