Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 13. 17:46, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több kérdésben is döntött a testület

Több kérdésben is döntött a testület

Közterület viseli mostantól a szolgálat közben elhunyt Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy nevét, pályázatot ír ki az önkormányzat a Helischer József Városi Könyvtár igazgató pozíciójára,

tíz alkalommal tart munkaterv szerinti ülést jövőre a képviselő-testület, új könyvesbolt nyílik a Széchenyi téren – többek között erről döntött Esztergom Város Önkormányzatának képviselő-testület december 13-i, rendkívüli testületi ülésén - olvasható az esztergom.hu-n.

Az ülés előtt két megválasztott külsős bizottsági tag, dr. Horváth István (Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság) és Szerencsés Tamás (Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság) tette le esküjét a képviselő-testület előtt.
A képviselőtestület jelen lévő tagjai - Bádi Gábor, Kovács Tamás, Tóth Tamás Béla képviselők egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni az ülésen - egyhangúan fogadták el a rendkívüli testületi ülés előzetesen kiküldött napirendjét.
A képviselők döntöttek a 2019. évi költségvetés szükséges módosításairól, valamint a törvényben rögzítetteknek megfelelően az önkormányzati hivatal dolgozóiéval megegyező polgármesteri-cafetéria keret meghatározásáról, valamint a hivatali dolgozókat érintő egyéb juttatásokról, illetve a 2020. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyásáról.

A képviselő-testület 2020-as munkaterve

Jövőre tíz munkaterv szerinti ülést tart a képviselő-testület, ezen felül pedig egy alkalommal közmeghallgatást tart. A rendes testületi üléseken kívül szükség esetén rendkívüli ülésen dönthetnek majd a képviselők. A munkaterv szerinti testületi ülések időpontjai a következők: 2020. január 23., 2020. február 20., 2020. március 19., 2020. április 23., 2020. május 21., 2020. június 28., 2020. szeptember 17., 202., október 22., 2020. november 19., 2020. december 17.
A jövő évi közmeghallgatás időpontja: 2020. november 23. (hétfő) 17 óra.

Újabb honvédsírok a védett sírhelyek között

Több, a Belvárosi temetőben lévő honvédsírt nyilvánított védetté a képviselő-testület. A hősi temetési hely mentes a sírhelyre vonatkozó megváltási és újraváltási díj megfizetésének kötelezettsége alól. A védetté nyilvánított sírokban nyugvó honvédek: Burtsy Gyula, Eggenhofer Aladár, Foltucz Miklós, Fray János, Lacz Kálmán, Mráz Péter, Karl Mierka, Nagy Pál, Nyári János, Pifkó lmre, Sárgai János, Stámusz István, Szabó Kálmán, Szendy Gábor, Varga Ferenc, Vándor Endre.

Közterület őrzi Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy nevét
Több közterület nevéről is döntött a képviselő-testület, mostantól Borbély Zoltán, szolgálat közben elhunyt esztergomi posztumusz rendőr hadnagy, továbbá Csoóri Sándor nevét is közterület őrzi Esztergomban.

1. Szép köz (0656/2 hrsz.)
A 0656/2 helyrajzi számú közterület lakói levélben fordultak Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületéhez, hogy a jelenleg Aranyhalas közként nyilvántartott, 0656/2 hrsz.-ú közterületet Szép közre nevezze át. Kérésüket azzal indokolták, hogy a postások, csomagszállítók és más szolgáltatók gyakran összekeverik a közterület nevét a 0656/1 hrsz.-ú Aranyhalas utcával.

2. Borbély Zoltán utca (16603 hrsz.)
Berecz János esztergomi lakos kérte hogy a 16603 helyrajzi számú közterület Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagyról kerüljön elnevezésre. A közterület tulajdoni lapján és a Minerva térképen Verseghy Ferenc utca elnevezés szerepel, de ez a változás egyetlen személy lakcímét sem érinti, ugyanis erre a közterületre nem nyílik lakóingatlan. A Verseghy Ferenc utca lakott része továbbra is megmarad Verseghy Ferenc néven, kizárólag a harmadik, 16603 hrsz.-ú szakasz kerül átnevezésre.

3. Csoóri Sándor utca (0736 hrsz.)
Dr. Söröss Jenő esztergomi lakos kezdeményezte, hogy a 0736 helyrajzi számú, Külső Bánomi útra elnevezett közterületet Csoóri Sándor utcára nevezze át. A testület döntése alapján az Esztergom város közigazgatási területén lévő, 0736 helyrajzi számú, Külső Bánomi út elnevezésű közterületet 2500 Esztergom, Csoóri Sándor utcára nevezte át.

Könyvtárigazgatói pályázat, háziorvosi rendelés

A képviselő-testület pályázatot írt ki a Helischer József Városi Könyvtár igazgatói álláshelyére, döntött arról, hogy az esztergomi, 8. számú háziorvosi körzetfeladatainak ellátása a Hősök tere 1. szám alatti ingatlanban történik, a körzet háziorvosa Dr. Vigh Lajos László.

Szintén döntöttek a képviselő-testület tagjai közül új Intézményi Tanács tagok megválasztásáról az Esztergom város közigazgatási területén található közoktatási intézményekbe, valamint az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában álló köznevelési intézmények székhelyéül szolgáló ingatlanok földhivatali rendezéséről.
Ingatlanokkal kapcsolatos döntések, új könyvesbolt a Széchenyi téren
A képviselő-testület döntött arról, hogy a nem lakás céljára szolgáló önkormányzati tulajdonú ingatlanok esetében a belvárosban 1900 forintra nő a négyzetméterenkénti bérleti díj, a belvároson kívül területeken pedig 1200 forintért lehet négyezetméterenként önkormányzati ingatlant bérelni.

A képviselő testület döntött arról, hogy visszavonja 573/2019. (IX. 19.) önkormányzati határozatát, mivel nem kívánja a TÖMB 2002 Szolgáltató Kft. bérleti szerződését meghosszabbítani, és kéri, hogy a helyiséget 2019. december 31-ig ürítsék ki.18.

Szintén döntöttek az önkormányzata tulajdonában lévő kivett, beépítetlen területek; mezőgazdasági célú hasznosítású ingatlanok, valamint vízfelületek és partfalhasználati bérleti díjak felülvizsgálatáról.

A testület döntése alapján Esztergomban, a Széchenyi tér 21. szám alatt nyithatja meg kapuit az Álomgyár könyvesbolt hálózat új boltja. Az ingatlant 5 év határozott időtartamra veszik bérbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT