Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Március 01. 11:41, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több méter magas lángok pusztítottak Bajóton – FOTÓK

Több méter magas lángok pusztítottak Bajóton – FOTÓK

Veszélyeztette a tűz a borospincéket és a fa villanyoszlopokat is meggyújtotta, több ki is dőlt csütörtökön. Összesen 35 tűzoltónak sikerült megfékezni a lángokat.

Csütörtökön délután a Bajót fölötti sziklás dombon látták először a helyiek a borókást égni. A lángok az erős szélben gyorsan terjedtek, a kiszáradt növényzet több méter magas lángokkal égett.

A tűzoltáshoz III-as kiemelt fokozatban vonultak ki megyénk hivatásos és önkéntes tűzoltói. Összesen 9 tűzoltójármű és 35 tűzoltó vett részt az oltásban. Elsőként Nyergesújfaluról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akiket bajnai, esztergomi, tatabányai bajtársak követtek.

Jelentős segítséget nyújtottak a Tokodról, Nyergesújfaluról és Komáromból érkező önkéntes tűzoltók is. Már az első felderítési adatok alapján is 5 hektárt meghaladó volt a leégett magas füves, borókás vegetáció területe, amelyben négy villanyoszlop is károsodott – közölte a katasztrófavédelem.

Az oszlopok közül több kidőlt, emiatt az áramszolgáltató szakembereinek is a be kellett avatkozni. A tűz továbbterjedését egy óra alatt sikerült megakadályozni, de az utolsó izzó góc eloltása még további két órás tűzoltói munkát igényelt. Összesen 10 hektáros területen égett a tűz. A tűzoltói beavatkozás során sikerült megakadályozni, hogy a lakott területet elérje a tűz, személyi sérülés nem történt.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati, hatósági eljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.

Fotók: Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület
(Még több kép a facebook-logóra kattintva érhető el)

Megint felcsaptak a lángok Kesztölcnél és Nagysápnál

Sorban csaptak fel a lánHelyigok térségünkben

Címkék: bajót, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT