Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 23. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több millió elcsalásában segített bankszámlák nyitásával

Több millió elcsalásában segített bankszámlák nyitásával

Akár 5 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra és 134 ezer 500 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra is ítélhetik.

Az Esztergomi Járási Ügyészség 41 rendbeli csalás miatt nyújtott be vádiratot azzal a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő budapesti férfival szemben, aki azzal nyújtott segítséget a csalóknak, hogy az egyik megbízására három bankszámlát nyitott, majd a csalásból származó átutalt összegeket felvette, és megbízója részére átadta – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint az eljárás során be nem azonosított tettesek rendszeres és jogtalan haszonszerzés végett különböző szerszámok, gépkocsik, bútorok, gyógyászati lámpa, mobiltelefon, lakókocsi, kávéfőző eladására 2019 januárjában internetes oldalakon úgy adtak fel hirdetéseket, hogy a termékekkel valójában nem rendelkeztek.

Az egyik elkövető megbízása alapján a vádlott 2019. január 8-án, 2019. január 15-én, valamint 2019. január 31-án három különböző budapesti bankfiókban három lakossági forintszámlát nyitott, amelyekre 41 sértett, a megvételre felkínált termékek vételáraként összesen 3 millió 501 ezer 500 forintot utalt.

A sértettek az utalást követően a megrendelt terméket egyetlen esetben sem kapták meg. A vádlott a bankszámlákról felvett összegeket a megbízója részére átadta, aki a vádlottnak az átadott összeg 10 százalékát osztotta vissza.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a különös visszaesőnek minősülő férfi letartóztatásának a fenntartására, valamint arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 5 év börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, 134 ezer 500 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra, továbbá arra ítélje, hogy a polgári jogi igényt előterjesztő sértettek kárát térítse meg – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.