Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 03. 09:09, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több mint 100 gyerek és pedagógus betegedett meg Lábatlanon

Több mint 100 gyerek és pedagógus betegedett meg Lábatlanon

Hétfőn rendes tanítás lesz! Fertőtlenítik a szakemberek az intézményt.

Egy hányós/hasmenéses vírus végigment péntek éjjel az óvodás és iskolás gyerekeken és pedagógusokon Lábatlanon. A betegek száma elérte a 130-at – olvasható a Lábatlan News oldalon.

Egyenlőre nem tudni, hogy mi okozta, a vizsgálatok elkezdődtek.

„Kedves Szülők, Pedagógusok!

Ma délelőtt értesültem a történtekről, amit nagyon sajnálok. Jobbulást kívánok a gyerekeknek és a pedagógusoknak. Haladéktalanul felvettem a kapcsolatot az intézményvezetőkkel és amint lehetséges tájékozódom a Népegészségügynél is. Ha új információ jut a birtokomba, úgy ezen a fórumon is tájékoztatom Önöket. Természetesen a megbetegedés okának kiderítése után megteszem a szükséges intézkedéseket" – mondta Dinnyés István polgármester szombaton az eset kapcsán.

FRISSÍTÉS:

A vizsgálat jelenleg folyik - tudtuk meg az iskolaigazgatótól.

"Az iskolában hétfőn a megszokott rend szerint zajlik a tanítás" - tette hozzá Schrenk Péter, az Arany János Általános Iskola és Alapfokű Művszeti Iskola vezetője.

Fertőtlenítés lesz, de nem érinti az iskola rendjét. Rendesen zajlanak majd az órák. A délutáni foglalkozások viszont elmaradnak, de napközi lesz.

FRISSÍTÉS2:

Tömeges rosszullét miatt zárva tart két óvoda Lábatlanban

Ráczné Fülöp Erzsébet, az intézmény vezetője elmondta, a lábatlani Zengő Óvodába és tagintézményébe járó gyermekek és a dolgozók közül 80-an, valamint több szülő is rosszul lett szombat reggelre, ezért hétfőre szünetet rendeltek el.

Tájékoztatása szerint a rosszullét a gyermekek és a dolgozók felét érintette. A vezető hozzátette, többen arra gyanakodtak, hogy az étel okozta a tüneteket, de ez nem egyértelmű. Olyanok is megbetegedtek ugyanis, akik nem kerültek kapcsolatba az étellel, illetve azok között is vannak tünetmentesek, akik abból fogyasztottak.

Az óvodában jelenleg az egészséges dolgozók fertőtlenítenek és a tiszti főorvos állásfoglalásától teszik függővé a további intézkedéseket.

Információk szerint a megyei tiszti főorvos hétfő délelőtt vizsgálatot kezdett az intézményekbe ételt szállító vállalkozásnál.

FRISSÍTÉS3
Kényszerszünetet rendeltek el a lábatlani óvodákban és iskolában - Részletek ITT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT