Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 25. 14:01, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Több, mint 250 ezer magánszemély bevallását postázza a NAV

Több, mint 250 ezer magánszemély bevallását postázza a NAV

256 ezer magánszemélynek küldi ki az adóhatóság az egyszerűsített személyi jövedelemadó-bevallást. Az állami adóhatóság által összeállított bevallást április 30-ig postázza a NAV.

Több, mint 280 ezer magánszemély szerette volna, ha tavalyi jövedelmeiről az állami adóhatóság készíti el adóbevallását. A munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és érvényes nyilatkozatok alapján végül 256 ezren feleltek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. Közülük 242 ezer adózónak postán, 14 ezernek pedig elektronikus úton küldi el a 1153E jelű egyszerűsített bevallási ajánlatát a hivatal április 30-ig.

A bevallás kézhezvétele után az adózónak össze kell hasonlítania az adatokat az igazolásain szereplő számokkal. Ha nem talál eltérést, akkor azt aláírva kell visszaküldenie az állami adóhatóságnak május 20-ig. Amennyiben eltérés van az egyszerűsített bevallás és a birtokában lévő igazolásokon szereplő adatok között, akkor az „Adózó javítása” mezőkbe kell beírni a helyesnek tartott adatokat. A számításokat nem kell újra elvégezni, ezt megteszi az adóhatóság, és ennek eredményéről június 20-ig értesíti a magánszemélyt.

Akik elektronikus úton kapják meg egyszerűsített bevallásukat, a nekik megküldött nyolcjegyű biztonsági kód és adóazonosító jelük segítségével férhetnek hozzá a dokumentumhoz.

Ha az egyszerűsített bevallásban fizetendő adó mutatkozik, azt vagy május 20-ig kell befizetni, vagy az adóhatósági javításról szóló levél kézhezvételétől számított 30 napon belül. A visszaigényelt adót a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás utáni adóhivatali értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül utalja ki az állami adóhatóság.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.