Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 12. 12:20, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több mint 430 milliót csalt ki a befektetési csaló

Több mint 430 milliót csalt ki a befektetési csaló

Meghosszabbították annak a férfinek a letartóztatását, aki több mint 430 millió forintot csalt ki többektől. Összesen 43 sértettnek okozott kárt – közölte a megyei ügyészség közleményében.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a befektetési csaló férfi letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását indítványozta.

Az indítvány szerint a férfi 2014. augusztusa és 2019. között, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, 43 sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. A sértettek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban az elkövető javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a 43 sértett közül egy kisbéri férfinak ötvenöt millió forint, egy kisbéri nőnek harminchét millió hétszázötvenezer forint, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint, egy komáromi férfinak tizenöt millió forint kárt okozott.

A negyvenhárom sértettnek okozott kár meghaladja a négyszázharmincmillió forintot.
Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2019. november 14-án rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. május 14-ig meghosszabbította, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Az ügyészség újabb indítványt tett a letartóztatás határidejének három hónappal történő meghosszabbítására, amelynek alapján a nyomozási bíró a kényszerintézkedés határidejét 2020. augusztus 14-ig meghosszabbította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.