Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 27. 06:55, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Több mint 50 millió forintnyi cigit csempészett az Esztergomban elfogott ukrán nő

Több mint 50 millió forintnyi cigit csempészett az Esztergomban elfogott ukrán nő

A nőt az egyezség szerint két év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év kiutasításra ítélheti a bíróság.

Különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság miatt az Esztergomi Járási Ügyészség egyezséget kötött a letartóztatásban lévő nővel, akinek ügyében így két év börtönbüntetésre és három év kiutasításra elítélésre tett indítványt a vádhatóság.

Az ukrán nő 2019. május 28-án bérelt Lengyelországban egy kocsit, amely sötétített oldalsó és hátsó ablakokkal rendelkezett, valamint a hátsó és oldalsó ablakán ezüstfólia volt.

A vádlott tudtával ismeretlenek, ismeretlen helyen 37 500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát pakoltak a bérelt autóba, amellyel az elfogott nő Magyarországon keresztül szállította a dohányterméket. A Magyarországon nem forgalmazott cigaretták kiskereskedelmi eladási ára 54 millió forint.

A nő 2019. június 3-án Esztergomban a Nagy Duna-sétány parkolójában fogták el a hatóság tagjai, akik lefoglalták az illegálisan szállított dohányterméket.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen a megkötött egyezségben foglaltak alapján az elkövetőt két év végrehajtandó börtönbüntetésre, és három év kiutasításra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a lefoglalt dohányterméket kobozza el – közölte közleményében az ügyészség.

Amennyiben a bíróság az egyezséget jóváhagyja, az ügyben tárgyalást nem tart, a vádlott kihallgatásán túlmenően mást, így tanúkat sem hallgat ki, más bizonyítást sem vesz fel, az ítéletet az ügyiratok alapján hozza meg, továbbá nincs helye fellebbezésnek a bűnösség megállapítása, a váddal egyezően megállapított tényállás és minősítés, a jóváhagyott egyezség alapján megállapított joghátrányokkal szemben – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikk:

Két ágy közt megbújó pénz miatt verte meg ivócimboráját

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.