Városlista
2022. május 18, szerda - Erik, Alexandra

Hírek

2017. Január 20. 08:57, péntek | Helyi
Forrás: facebook.com/Romanek Etelka

Több mint 60 év a sport szolgálatában – elismerte Esztergom Sáfár Ferenc munkásságát

Több mint 60 év a sport szolgálatában – elismerte Esztergom Sáfár Ferenc munkásságát

Sáfár Ferenc „Korányi József-díj „Esztergom Sportjáért” kitüntetést kapott január 19-én Esztergomban. Az önkormányzat nevében Romanek Etelka polgármester adta át az elismerést a csütörtöki képviselő-testületi ülésen.

Az ünnepélyes díjátadón Erős Gábor, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke olvasta fel Sáfár Ferenc méltatását. Ebből kiderült, hogy az 1931-ben született Sáfár Ferenc már 1953-tól aktív sporttevékenységet végzett. Ennek megfelelően asztaliteniszező sportoló, edző, csapatkapitány, versenyző és szervező volt, mely révén NB III-as csapat tagja volt az esztergomi pingpong szakosztályban, amiben többször nyertek csapattársaival. Később a Megyei Szövetség elnöke és titkára lett. 2017-től pedig a megye örökös tiszteletbeli tagja.

Sáfár Ferenc példaértékű agilitásának köszönhetően létrejött a városi tömegsport, aminek elnöke lett, később a járási szövetség elnökhelyettese, majd megyei tömegsport elnökségének tagja lett. A megyei bajnokságokon párost, vegyes-párost nyert, egyéniben harmadik helyen végzett. Kiemelkedő edzői, csapatkapitányi tevékenységével elérte, hogy rengeteg játékosa NB I-be is bejutott. Játszott a Budapesti Európa Bajnokságon, vezetett küldöttséget a Rajna-Pfalz tartományba, tevékeny szerepe volt a Sportcsarnok létrejöttében, a volt Bottyán pálya megépülésében, és az „Ezeréves Esztergom” ünnepi rendezvényeinek lebonyolításában. A dunántúli kisvárosok vetélkedőinek aktív részese.

Nevéhez fűződik a főiskolai-egyetemi asztalitenisz bajnokság lebonyolítása, a Béke-téri sportpálya megépülése, a Bottyán kollégium udvari világítása, a szigeten a napközis tábor tereprendezése, a Petőfi Iskola udvari világítása. A város akkori Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottságának tagja, majd a Sport Albizottság elnöke lett. Hatvan éve aktívan elhivatott sportember, aki évekig társadalmi munkában látta el a tevékenységét. Tanítványai nagy része főiskolát, egyetemet végzett, ez is azt bizonyítja, hogy a sport kiválóan összeegyeztethető a tanulással.
Amikor gyermeke más sportágat választott, ő is a teniszre váltott. Így lett a GRAN Tenisz Klub aktív tagja 1992-től, ahol jelenleg is tevékenykedik, immár több mint húsz éve. Szűnni nem akaró aktivitását jól jellemzi, hogy a mai napig hetente két alkalommal jár edzésre, de amikor nem sportol, akkor a teniszpályán több feladatot lát el, így ő a gondnok, a karbantartó, és a versenybíró egy személyben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 17. 17:18, kedd | Helyi

Elnyelte a 200-ast az autómosó Dorogon, rongálásába kezdett a férfi

A 32 éves férfi nem viselte túl jól, hogy az önkiszolgáló autómosó elnyelte a pénzérméjét. Ellene rongálás miatt indítottak büntetőeljárást.

2022. Május 17. 17:16, kedd | Helyi

„Tenyérvonalak – Faludy György XX. százada” // Irodalmi kávézó

Kamaraszínházi előadás a Szentgyörgymezői Olvasókörben: az Irodalmi kávézó következő alkalmán Faludy György életét és művészetét felelevenítő előadást láthatnak a nézők.

2022. Május 17. 17:14, kedd | Helyi

Baba-mama klub - Fókuszban: A hozzátáplálás

A soron következő baba-mama klubban a hozzátáplálásról lesz szó.