Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Február 12. 09:48, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Több mint diákcsíny - iskolában törtek-zúztak

Több mint diákcsíny - iskolában törtek-zúztak

Térfigyelő kamerát téptek ki a falból, kukát törtek, mindezt egy 16 éves esztergomi és egy 14 éves tokodaltárói fiú követte el még a nyáron Tokodaltárón. Vádemeléssel zárult kedden az ügyükben a nyomozás.

A nyári szünetben ment be két tanuló a tokodaltárói általános iskolába 2013 nyarán. A 16 éves esztergomi és a 14 éves tokodaltárói fiú először csak focizni akart az intézmény udvarán. Miután megunták a játékot, úgy döntöttek, szétnéznek. Ekkor figyeltek fel az épület falán lévő térfigyelő kamerára. A két fiatal felmászott érte és kitépte a helyéről. Ennyivel azonban nem elégedtek meg. Kifeszítették a tornaterem ajtaját és az udvaron lévő szemetes konténert is összetörték. Az iskola dolgozói szeptemberben, a tanév kezdetén szembesültek a történtekkel és tettek feljelentést a rendőrségen. A dorogi rendőrök azonosították a tetteseket. A két fiatalkorú fiú gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellenük – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, melyet kedden vádemelési javaslattal küldött meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:04, kedd | Helyi

Esztergomi lány képviseli megyénket az országos Tündérszépek versenyen

Az esztergomi Gyurik Renáta képviseli Komárom-Esztergom megyét a Tündérszépek 2021 szépségverseny országos fordulójában.

2021. Április 19. 16:01, hétfő | Helyi

Fokozott ellenőrzésre és bírságolásra számíthatnak a Pilisszentléleken szabálytalanul parkolók

A rendőrség felhívja a Pilisszentlélekre, a Mi kis falunkba látogatók figyelmét, hogy a jövőben folyamatos és fokozott ellenőrzést tartanak és a szabálytalanul behajtó, vagy parkoló autósokat meg is büntetik.

2021. Április 19. 10:57, hétfő | Helyi

Esztergomban két épületet újíthatnak fel munkásszállás céljára

Nyolc munkásszálló épül meg és négy, korábban másra használt épületet újíthatnak fel a „Munkásszállások kialakítása” program ötödik kiírásának keretében – jelentette be Bodó Sándor az ITM államtitkára.

2021. Április 18. 19:50, vasárnap | Helyi

Holnap, április 19-én reggel újra megnyitják a letkési határátkelőt

Holnap hajnali öt órakor megnyitják a Letkés–Ipolyszalka határátkelőt, mely a szlovák-magyar határon az egyetlen zárva tartott átkelő volt. Még március 2-án zárta le a szlovák fél a járvány elleni védekezésre hivatkozva.