Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Március 22. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Több mint egymilliárdból készül Visegrádon mobilgát

Több mint egymilliárdból készül Visegrádon mobilgát

Megkezdődött Visegrádon a dunai gátrendszer kiépítése, miután aláírták az MVZ Visegrád Konzorcium két vállalatával a kivitelezői szerződést, a mintegy 1,3 milliárdos beruházást nagyrészt uniós forrásból finanszírozzák.

Minderről pénteken tájékoztatta a polgármestere az MTI-t. Félegyházi András (független) elmondta, hogy az önkormányzat bő öt évvel ezelőtt határozta el, pályázatot nyújt be gátépítésre, mivel a településnek nincs kiépített elsőrendű védvonala. A mintegy ötven hektáros árvízzel veszélyeztetett területen több utca, lakóház, szálloda, közpark, illetve műemléki épület található, s itt húzódik a városon átvezető 11-es főút is, amelynek forgalmát magas vízálláskor többször le kellett állítani. Mindez indokolttá tette egy megbízható védmű építését, amelynek munkálatai a többfordulós előkészítés után most indulnak - fejtette ki.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a Magyar Vízépítő Zrt. és a Zöld Út-Építő Kft. összefogásával alakult konzorcium lett, a 3150 méteres védmű több mint 1,3 milliárdos költségének 85 százalékát az unió, a fennmaradó részt a magyar állam finanszírozza – magyarázta a polgármester.

A gátrendszer városközponti szakaszán, a szentendrei beruházáshoz hasonlóan, mobilgát húzódik majd, amelyet hagyományos földmű egészít ki. Az Apátkúti-patakmeder burkolatának magasítása, s a hozzá kapcsolódó egyéb munkálatok is a projekt részét képezik.
A beruházást várhatóan 2015. június 30-án adják át - tette hozzá Félegyházi András.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.