Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. November 17. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: MTI

Több mint félmilliárd forintnyi összegért újítják fel az ukrán elnöki rezidencia lugasát

Több mint félmilliárd forintnyi összegért újítják fel az ukrán elnöki rezidencia lugasát

Költségvetési pénzből csaknem 24 millió hrivnyáért, azaz körülbelül 648 millió forintért újítják fel Viktor Janukovics ukrán elnök vidéki, Kárpátok-beli rezidenciájának kerti lugasát - adta hírül pénteken az ukrán média.

A hírre reagálva a bebörtönzött volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko Egyesült Ellenzék-Haza (Batykivscsina) nevű pártja közleményben tiltakozott, követelve a pénz visszafizetését az állami költségvetésbe.
"A 24 milliós költségvetési összeg, amelyet Janukovics lugasának felújítására különítettek el, világos bizonyítéka annak, hogy a mai Ukrajnában javíthatatlan tolvajok és gazemberek vannak hatalmon. Követeljük, hogy Janukovics elnök személyesen tegyen nyilatkozatot ennek az összegnek a költségvetésbe történő visszatérítéséről, továbbá a pénz átcsoportosításáról a pedagógusok, az orvosok és a lakosság egyéb kis jövedelmű rétegei javára" - idézte az UNIAN hírügynökség az ellenzéki pártot.
Az állami felvásárlásokról szóló közlönyben megjelent adatok szerint az Ivano-Frankivszk megyei Huta településen lévő Szinegora állami rezidencia kerti pavilonjának és a hozzá tartozó lugasnak a felújítására a megyei adminisztráció regionális fejlesztési és építésügyi főhivatala november 14-én szerződést kötött a Prominvesztbank cégcsoporthoz tartozó UNR PIB nevű vállalattal 23,99 millió hrivnya értékben. Az ukrán médiában megjelent értesülések szerint a cég verseny nélküli tenderen nyerte el a megbízást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).