Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Június 21. 07:31, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Több mint félmilliárdot csalt el egy esztergomi férfi és egy nő

Több mint félmilliárdot csalt el egy esztergomi férfi és egy nő

Egy férfi és egy nő letartóztatására tett indítványt a megyei főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Az indítvány szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013-tól egy olyan céghálózatot hozott létre és működtetett, mely alsó szintjén működő gazdasági társaságokat strómanok, elsősorban hajléktalanok nevére íratta, míg más cégek esetében intézkedett a valótlan tartalommal kiállított számlák befogadásáról és azoknak az ÁFA jogosulatlan levonásának felhasználásáról. A fiktív számlákat kiállító cégek fiktív alvállalkozók által valótlan tartalommal kiállított számlákat fogadtak be. A szervezet irányításában, működtetésben segítséget nyújtott a letartóztatási indítvánnyal érintett nő gyanúsított - részletezte az ügyet a megyei főügyészség.

A számlakiállító gazdasági társaságok tekintetében az irányítást ténylegesen a férfi gyanúsított látta el, ő koordinálta a számlák kiállítását. Szervezetének napi munkafolyamata ellátása céljából a férfi gyanúsított Esztergomban létrehozott egy irodát, ahol a „megrendelői igények” alapján történt a számlák kiállítása.
A gyanúsítottakkal 21 rendbeli költségvetési csalás bűntette megalapozott gyanúja áll fenn, ezek közül a legsúlyosabb a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette, amellyel a költségvetésnek majd 230 millió forint. vagyoni hátrányt okoztak.

A két gyanúsított által a költségvetésnek okozott összes vagyoni hátrány meghaladja az 535 millió forintot.

A nyomozó hatóság az ügyben eddig 31 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül az ügyészség a bűnszervezetet létrehozó és irányító férfi és egy nő letartóztatását indítványozta, mert fennáll annak a veszélye, hogy büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, a bizonyítást veszélyeztetnék, valamint a bűncselekmény elkövetését folytatnák.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Kapcsolódó cikk:

Újabb infók a több száz milliót elcsaló esztergomi számlagyárosról

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT