Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 09. 19:48, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több óvodába és iskolába is betört a többszörösen visszaeső férfi, letartóztatták

Több óvodába és iskolába is betört a többszörösen visszaeső férfi, letartóztatták

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indult ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki januárban ismeretlen társával Dorogon és környékén több iskolába és óvodába tört be.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és két esetben ismeretlen társa januárban Dorogon, Sárisápon, Tokodon és Bajnán iskolákba, óvodákba tört be és jellemzően nagyobb értékű számítástechnikai eszközöket, valamint nagyobb összegű készpénzt tulajdonított el – közölte az ügyészség közleményében.

A férfi a bűncselekményeket feltételes szabadság hatálya alatt követte el, a gyanúsított a büntetést, melyből feltételes kedvezménnyel szabadult, szintén lopás bűntettének elkövetése miatt kapta.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását egy hónap időtartamra, május 9-ig elrendelte, tekintettel arra, hogy a többszörös visszaeső, hasonló bűncselekmények elkövetése miatt bűntett férfival szemben fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az, hogy szabadlábon hagyása esetén - mielőtt a nyomozó hatóság a tettestársát felkutatná – a bizonyítást veszélyeztetné.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a veszélyhelyzet idején érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről szóló kormányrendelet szabályait alkalmazva telekommunikációs eszköz használatával tartott ülést – tették hozzá.

Korábbi cikk:

A térség óvodáit és iskoláit fosztogatta - VIDEÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT