Városlista
2020. január 22, szerda - Vince

Hírek

2020. Január 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

A verseny nemcsak a világ egyik leghíresebb kerékpáros megmérettetése, de kiváló az ország – Esztergom – látványosságainak, történelmének és kulturális örökségeinek a bemutatására is.

Már tavaly kiderült, hogy Esztergomot is érinti a 2020-as Giro d'Italia, melyen májusbam küzdenek meg egymással a világ legjobb kerékpárosai.

A rangos körverseny magyar szakaszain 2020. május 9-én, 10-én és 11-én versenyeznek a résztvevők. A megmérettetés Budapestről indul, érinti Szentendrét, majd a Pilisen és Visegrádon keresztül érkezik Esztergomba, a tavalyi Tour de Hongrie befutójához, a Bazilikához. Innen tovább pedig az útvonal a Tát - Bajna - Héreg - Tata - Kisbér szakaszon folytatódik a Pannonhalmi Apátságig, ahonnan tovább Győrbe tekernek a versenyzők.

A 2020-as Giro d'Italia útvonala érinti még többek közt Székesfehérvárt, Veszprémet, Balatonfüredet, Tihanyt, Zánkát, Tapolcát, Keszthelyet, Hévizet és Nagykanizsát is.

A Giro mezőnye három napon át teker majd Magyarországon, összesen 410 kilométert megtéve. Majd a mezőny sármelléki reptérről Szicíliába repül, ahol május 12-én folytatódik a körverseny.

Az első három „királyi” szakasz – Buda, Esztergom és Székesfehérvár – majd összesen 66 magyar települést érint, a versenyt pedig több százmillió tévénéző követi majd figyelemmel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 22. 08:01, szerda | Helyi

Eltűnt egy lány! - KERESIK

Eltűnt január 20-án Tángyes Diána, aki 2006. január elsején született Esztergomban.

2020. Január 22. 07:14, szerda | Helyi

Segítsünk Béres Jenőnek!

Az esztergomiak többsége látta már az évek óta kerekesszékkel és a kutyájával közlekedő Béres Jenőt, akinek hétvégi házigondozás biztosításához indított gyűjtést az Adakoznek.hu.

2020. Január 22. 05:00, szerda | Helyi

Mikor épült a Bottyán híd? És mikor épült újjá?

A képen az újjáépítése látható!

2020. Január 22. 04:00, szerda | Helyi

Hobbiállat-kiállítás lesz a sportcsarnokban!

Hobbiállat-kiállítás várja az érdeklődőket, pénteken (január 24-én) 15 és 18 óra között az esztergomi sportcsarnokban.