Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2020. Január 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

A verseny nemcsak a világ egyik leghíresebb kerékpáros megmérettetése, de kiváló az ország – Esztergom – látványosságainak, történelmének és kulturális örökségeinek a bemutatására is.

Már tavaly kiderült, hogy Esztergomot is érinti a 2020-as Giro d'Italia, melyen májusbam küzdenek meg egymással a világ legjobb kerékpárosai.

A rangos körverseny magyar szakaszain 2020. május 9-én, 10-én és 11-én versenyeznek a résztvevők. A megmérettetés Budapestről indul, érinti Szentendrét, majd a Pilisen és Visegrádon keresztül érkezik Esztergomba, a tavalyi Tour de Hongrie befutójához, a Bazilikához. Innen tovább pedig az útvonal a Tát - Bajna - Héreg - Tata - Kisbér szakaszon folytatódik a Pannonhalmi Apátságig, ahonnan tovább Győrbe tekernek a versenyzők.

A 2020-as Giro d'Italia útvonala érinti még többek közt Székesfehérvárt, Veszprémet, Balatonfüredet, Tihanyt, Zánkát, Tapolcát, Keszthelyet, Hévizet és Nagykanizsát is.

A Giro mezőnye három napon át teker majd Magyarországon, összesen 410 kilométert megtéve. Majd a mezőny sármelléki reptérről Szicíliába repül, ahol május 12-én folytatódik a körverseny.

Az első három „királyi” szakasz – Buda, Esztergom és Székesfehérvár – majd összesen 66 magyar települést érint, a versenyt pedig több százmillió tévénéző követi majd figyelemmel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.