Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Január 14. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

Több százmillióan látják majd Esztergomot a Giro d'Italianak köszönhetően

A verseny nemcsak a világ egyik leghíresebb kerékpáros megmérettetése, de kiváló az ország – Esztergom – látványosságainak, történelmének és kulturális örökségeinek a bemutatására is.

Már tavaly kiderült, hogy Esztergomot is érinti a 2020-as Giro d'Italia, melyen májusbam küzdenek meg egymással a világ legjobb kerékpárosai.

A rangos körverseny magyar szakaszain 2020. május 9-én, 10-én és 11-én versenyeznek a résztvevők. A megmérettetés Budapestről indul, érinti Szentendrét, majd a Pilisen és Visegrádon keresztül érkezik Esztergomba, a tavalyi Tour de Hongrie befutójához, a Bazilikához. Innen tovább pedig az útvonal a Tát - Bajna - Héreg - Tata - Kisbér szakaszon folytatódik a Pannonhalmi Apátságig, ahonnan tovább Győrbe tekernek a versenyzők.

A 2020-as Giro d'Italia útvonala érinti még többek közt Székesfehérvárt, Veszprémet, Balatonfüredet, Tihanyt, Zánkát, Tapolcát, Keszthelyet, Hévizet és Nagykanizsát is.

A Giro mezőnye három napon át teker majd Magyarországon, összesen 410 kilométert megtéve. Majd a mezőny sármelléki reptérről Szicíliába repül, ahol május 12-én folytatódik a körverseny.

Az első három „királyi” szakasz – Buda, Esztergom és Székesfehérvár – majd összesen 66 magyar települést érint, a versenyt pedig több százmillió tévénéző követi majd figyelemmel.Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.