Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Január 31. 09:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több térségben ismét romlott a levegő minősége

Több térségben ismét romlott a levegő minősége

Több helyen tovább nőtt a légszennyezettség. Kedden a fővárossal együtt tizenhárom település levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) kedden.

Az OKK térképén Budapest, Dorog, Vác, Salgótarján, Eger, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc, Oszlár, Debrecen, Nyíregyháza és Hernádszurdok szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét települést jelöltek az egészségtelen levegőminőséget jelző narancs színnel. Ezek: Szolnok, Szeged, Dunaújváros, Százhalombatta, Esztergom, Tatabánya és Székesfehérvár.

Az ország nyugati felében alacsonyabb a légszennyezettség, de ott is legalább kifogásoltnak minősítette a levegőt az OKK kedden.

Több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata. A főpolgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel azt közölte: a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, azt is kilátásba helyezték, hogy szerdától ismét közlekedési korlátozást rendelnek el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzésében ugyanakkor azt írja: kedden az egyre változékonyabbá váló idő a délutáni, esti óráktól kezdődő csapadék hatására javulhat a levegő minősége.

Az országos előrejelzés szerint kedden is csak helyenként élénkül meg a szél, és csütörtökön és pénteken is a Dunántúlon lehet erős szél. Ugyanakkor a következő napokban csapadékos idő várható.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.