Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2014. Augusztus 28. 08:36, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Több tízmilliós csalás egy esztergomi húsos céggel - VIDEÓVAL

Több tízmilliós csalás egy esztergomi húsos céggel - VIDEÓVAL

Több tízmillió forinttal károsított meg szlovák termelőket egy esztergomi cég, amely az általa megrendelt és Magyarországon eladott tőkehús ellenértékét nem fizette ki a külföldi szállítóknak.

Mindezt közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. A sajtószolgálat tájékoztatása szerint az üzletszerűen elkövetett csalással egy monorierdői és két piliscsévi férfit gyanúsítanak. A monorierdői E. Norbert az ellene folyó büntetőeljárásban szabadlábon védekezhet, C. Józsefet és K. Zoltánt az Esztergomi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsítottak a szlovák cégek bizalmának elnyerésére egy ideig fizettek az áruért, de idővel az utalások elmaradtak. A külföldi partnerek abban a reményben, hogy a megrendelő később teljesíteni fog, leszállították a kért húst, végül 32 millió forintos kárt szenvedtek - ismertette az ügy részleteit Lutringné Szabadi Bernadett, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója a Zsaru magazin szerdai számában.

A vállalkozást E. Norbert nevére alapította a másik két gyanúsított, és heti ötvenezer forint fizetést ígértek neki a közreműködésért. Időközönként elkísérték a bankba, és felvetették vele az eladott húsért kapott pénzt. A férfi csak később jött rá, hogy strómanként alkalmazták. Az eljárás indulásakor őt és családját is megfenyegették, ha a gyanúsítottakra terhelő vallomást tesz.

A rendőrök C. József házában egy illegálisan kialakított földgáz-cseppfolyósító berendezést találtak, működéséhez a gázt és az áramot is lopták. A cseppfolyósított üzemanyaggal gázüzemre átalakított autókat tankoltak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 09. 09:49, csütörtök | Helyi

KUBÓ ÉVA KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Kubó Éva képzőművész kiállítását nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány 2023. március 4-én a Kapcsolatok Házában.

2023. Március 09. 09:42, csütörtök | Helyi

ÖRMÖHÍR A VÁRMÚZEUMBAN

Az Eurohíd Alapítvány 2023. március 1-jén nyitotta legújabb kiállítását az Esztergomi Vármúzeum nagytermében.

2023. Február 15. 09:55, szerda | Helyi

Nem világít többé az ikonikus felirat: lebontják Dorog legmagasabb épületét

Már nem világít többé a dorogi éjszakai panoráma elengedhetetlen eleme, az „RG” felirat, napokon belül pedig megkezdődik a város legmagasabb épületének bontása is.

2023. Február 15. 09:49, szerda | Helyi

HEGYVÁRI DÁVID KIÁLLÍTÁSA NYÍLT MEG A KAPCSOLATOK HÁZÁBAN

Az Eurohíd Alapítvány kiállításai során nagyon szeretünk a helyi művészek mellett, Esztergomban még kevésbé ismert alkotókat is bemutatni.