Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 24. 18:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Több utat is lezárnak Esztergom térségében a Tour de Hongrie idején

Több utat is lezárnak Esztergom térségében a Tour de Hongrie idején

Augusztus 29-én 12 órakor rajtol Esztergomból a 41. Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny.

Augusztus 29. és szeptember 2. között zajlik le a 41. Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny, melynek I. szakasza augusztus 29-én 12 órakor rajtol Esztergomból, majd a résztvevők Pilismarót felé és a Pilisi Parkerdő területén tekernek.

A résztvevők várható létszáma 120 fő, akiket több jármű kísér majd. A kerékpáros versenyzők és a velük együtt mozgó karaván sebességét a terepviszonyok és az időjárási viszonyok mellett a versenyszituációk határozzák meg. Átlagosan 40-50 kilométeres haladási sebességre lehet számítani, ami azonban az útvonal egyes szakaszain ettől eltérhet, és elérheti a 80-90 kilométert is. A verseny idején a versenyzők a biztosítást végző személyekre hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. A versenyzők kísérését a teljes útvonalon motoros rendőrök és polgárőrök hajtják végre. A nagyobb útkereszteződésekben forgalomirányítás lesz.

Útzárak:

Augusztus 29-én teljes útlezárásra kell számítani 11 órától várhatóan 15 óráig az alábbi útszakaszokon, ahol egyik forgalmi irányba sem lehet közlekedni:

• 11-es számú főút Esztergom, Iskola utca – Batthyány utca kereszteződésétől Pilismarót irányába (Visegrádi út-Szamárhegy-Búbánatvölgy-Basaharc-Pilismarót)

• Pilismarót belterületén az Esztergomi út, Rákóczi út, Köztársaság tér, Ady Endre út.

• 1111-es számú út „Kék bükkfa nyereg”-től, Esztergom Dobogókői út – Petőfi út – Kölcsey út- Bánfi Lukács utca – Bánomi út- Vaskapui út.

• Esztergom Földműves utca, Vaskapui út – 11-es számú főút kereszteződésétől, a Vár utca, Szent István tér, Bazilika előtti terület.



Az időpontok a versenyzők haladási sebességétől függően változhatnak.
A forgalomterelések miatt jelentős torlódásra lehet számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. Előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 3-4 óra, vagy ennél több várakozási idővel kell számolniuk – hívta fel minderre a figyelmet a rendőrség.

„Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt ezeken az útvonalakon ne induljanak úrnak, illetve válasszanak más útvonalat. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak maguknál. A verseny útvonalán az úttesten vagy az út szélén ne parkoljanak járműveikkel.

Különösen felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a versenyzők nagy sebességgel, szinte hangtalanul haladnak, ezért fokozott baleseti kockázatot jelentenek.

Kérjük, hogy a gyalogosok úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről” – tette hozzá a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.