Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 20. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Többször átverte a kocsi tulajdonosát a szerelő

Többször átverte a kocsi tulajdonosát a szerelő

Csalás, közokirat-hamisítás, egyedi azonosító jel meghamisítása, sikkasztás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az esztergomi ügyészség egy férfival szemben, aki több mint 600 ezer forintot csalt ki egy nőtől.

Az Esztergomhoz közeli településen élő férfinak a sértett 2018. június elején a fék javítására átadta kocsiját. A vádlott a javítás során valótlanul újabb és újabb hibákat jelzett a sértett felé, és a kipufogó, fényszóró, lámpák, gyertyák cseréjére hivatkozott, ám az alkatrészeket nem cserélte ki, mert azok nem is szorultak cserére, így a sértettet jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette. A férfi 2018. június elejétől 2018. augusztus végéig a sértettől több részletben 240 ezer forintot kért és kapott a szükségtelen és a ténylegesen el nem végzett javításokra, továbbá a műszaki vizsgáztatás elvégzéséért – közölte az ügyészség.

A férfi 2018 júliusában felajánlotta a sértett nőnek, hogy a javításra átvett kocsit ráfizetéssel elcserélheti egy más típusúra. A vádlott valótlanul azt állította, hogy a csereként felmerült jármű egy néven nevezett ismerőse tulajdonában van, ám ezzel a sértettet tévedésbe ejtette, mert az így megjelölt személy nem létezett, továbbá a csereként felajánlott kocsi sem létezett.

A tévedésben lévő nő a vádlott által kért 300 ezer forintot - a két kocsi ára közötti különbözetet -, a férfinak átadta. A sértett többször beszélt telefonon egy ismeretlenül maradt férfivel, aki különböző valótlan indokokat talált ki arra, hogy miért nem adja át a járművet az asszonynak.

A vádlott a csere meghiúsulása után felajánlotta sértettnek, hogy vásárol neki egy autót egy esztergomi autókereskedésben, ez azonban ténylegesen nem állt szándékában, így a sértettet ismételten becsapta. A férfi, a sértett és családtagjai közösen elmentek az autókereskedésbe, és kiválasztottak egy kocsit, és megállapodtak abban, hogy a jármű vételárát a kereskedésnek a vádlott fizeti ki. Ám a jármű megvásárlása nem történt meg, mivel a vádlott a kereskedés részére a 900 ezer forint vételárat nem egyenlítette ki. Ennek ellenére a vádlott felajánlotta sértettnek, hogy a megvásárolni szándékozott kocsi átíratását is elintézi. Ennek fejében 2018 augusztusában a férfi a sértettől további 65 ezer forintot vett át.
A férfi végül összesen 605 ezer forint kárt okozott a nőnek.

Emellett további négy sértettnek okozott kárt különböző bűncselekményekkel, ezért az ügyészség a vádiratban halmazati büntetés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat, amennyiben a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt halmazati büntetésül 2 év 10 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 959 950 forint összegben meghatározott vagyonelkobzásra ítélje – tette hozzá a vádhatóság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT