Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 10. 07:51, hétfő | Helyi
Forrás: MTI / MTI Fotó: Ujvári Sándor

Töltésvizsgáló szakcsoport járja a gátakat

Töltésvizsgáló szakcsoport járja a gátakat

A töltéseket vizsgáló, úgynevezett töltésfeltáró szakcsoportot rendelt ki a védművek kritikus szakaszainak vizsgálatára az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT), hogy ezzel is segítse az árvízi védekezést.

Az OMIT vasárnap délután közölt adatai szerint a területi feladatokat összefogó műszaki koordinátorok folyamatosan ellenőrzik a védműveket a Szigetköz, Komárom-Esztergom megye, a Dunakanyar, Szentendre és Budapest térségében. Az MTI-nek küldött tájékoztatás szerint a védelem súlypontja továbbra is a Duna Budapest és Komárom közötti szakasza, ahol elsősorban a nyílt ártéren fekvő települések védelme a legfontosabb feladat, de kiemelten foglalkoznak a Margitsziget védelmével.

A tájékoztatás szerint jelenleg 807 kilométeres töltésen van árvízvédelmi készültség Magyarországon, ebből rendkívüli az árvízi védekezés 191 kilométeren: Győr-Moson-Sopron megyében a Duna menti és Mosoni-Duna menti, Komárom-Esztergom megyében és Pest megye Budapest feletti területén a Duna menti védvonalakon.

Az árhullám szintje Budapest felett mindenhol meghaladta a valaha mért legmagasabb vízállás értékét, és várhatóan Budapest alatt is lesznek majd olyan szakaszok, ahol megdől a rekord - áll a közleményben.

Már csökken az árvíz szintje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.