Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Február 13. 05:58, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Egy táskát és egy kabátot lopott el a két nő a dorogi bányásznapon. Ellenük lopást büntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség.

A két vádlott nő 2019. szeptember elsején virradó éjszaka során a Dorogon a Jubileum téren tartott bányásznapi rendezvényen és retro bulin vettek részt. A színpad előtti területen a vádlottaktól külön, de közelükben jelen volt sértett is, aki a színpad előtti kordonra felakasztotta a táskáját, amelyre 5 ezer forint értékű kabátját is rákötötte, majd a kordon közelében táncolt, szórakozott. A táskában volt személyi igazolvány és lakcímkártya, 4000 forint készpénz és mobiltelefon.

Az elsőrendű vádlott 0 óra 50 perc körül észrevette a sértett kordonra felakasztott értéktárgyait, erre testvére, a másodrendű vádlott figyelmét felhívta. Az elsőrendű vádlott ezt követően a táskát és a rákötött kabátot megfogta és testvére kezébe adta, aki azzal egy közeli utcába ment. A másodrendű vádlott a táska tartalmát átnézte, abból a sértett nevére szóló személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát a fűbe dobta, majd az ellopott értéktárgyakkal hazament.

A sértett nevére kiállított közokiratokat 2019. szeptember elsején a Jubileum tér közelében egy járókelő megtalálta és visszajuttatta a sértettnek. A nyomozó hatóság az eltulajdonított mobiltelefont 2019. szeptember 5-én, míg a táskát és kabátot 2019. szeptember 6-án másodrendű vádlottól lefoglalta, majd a sértettnek kiadta, így a 68 ezer forint elkövetési értékből 64 ezer forint megtérült – közölte az ügyészség közleményében.

A vádhatóság a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.