Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2020. Február 13. 05:58, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Egy táskát és egy kabátot lopott el a két nő a dorogi bányásznapon. Ellenük lopást büntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség.

A két vádlott nő 2019. szeptember elsején virradó éjszaka során a Dorogon a Jubileum téren tartott bányásznapi rendezvényen és retro bulin vettek részt. A színpad előtti területen a vádlottaktól külön, de közelükben jelen volt sértett is, aki a színpad előtti kordonra felakasztotta a táskáját, amelyre 5 ezer forint értékű kabátját is rákötötte, majd a kordon közelében táncolt, szórakozott. A táskában volt személyi igazolvány és lakcímkártya, 4000 forint készpénz és mobiltelefon.

Az elsőrendű vádlott 0 óra 50 perc körül észrevette a sértett kordonra felakasztott értéktárgyait, erre testvére, a másodrendű vádlott figyelmét felhívta. Az elsőrendű vádlott ezt követően a táskát és a rákötött kabátot megfogta és testvére kezébe adta, aki azzal egy közeli utcába ment. A másodrendű vádlott a táska tartalmát átnézte, abból a sértett nevére szóló személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát a fűbe dobta, majd az ellopott értéktárgyakkal hazament.

A sértett nevére kiállított közokiratokat 2019. szeptember elsején a Jubileum tér közelében egy járókelő megtalálta és visszajuttatta a sértettnek. A nyomozó hatóság az eltulajdonított mobiltelefont 2019. szeptember 5-én, míg a táskát és kabátot 2019. szeptember 6-án másodrendű vádlottól lefoglalta, majd a sértettnek kiadta, így a 68 ezer forint elkövetési értékből 64 ezer forint megtérült – közölte az ügyészség közleményében.

A vádhatóság a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 22. 11:31, szombat | Helyi

Kigyulladt egy lakókocsi Esztergomban

A Visegrádi úton kapott lángra egy lakókocsi szombaton reggel.

2020. Február 22. 11:00, szombat | Helyi

Illegális a hullajtott agancsok engedély nélküli gyűjtése!

Tél végétől április elejéig, amikor a szarvasok levetik agancsukat, óriási problémát jelent az engedély nélküli gyűjtés.

2020. Február 22. 05:01, szombat | Helyi

Újjáalakult megyénk békéltető testülete

Átvették megbízóleveleiket az egyéni fogyasztói jogvitákat rendező megyei békéltető testület tagjai szerdán a Megyeházán, valamint díszoklevéllel és emlékéremmel ismerték el a leköszönő tagok munkáját.

2020. Február 22. 05:00, szombat | Helyi

Népszerűek az éjszakai vonatok az esztergomi vonalon is

Az esztergomi, a szobi és a ceglédi vonalon tavaly ősz óta gyakrabban járnak az éjszakai vonatok. Az utasszámolások igazolják, hogy sikeres volt a váltás, több száz utas veszi igénybe ezeket a járatokat.