Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2020. Február 13. 05:58, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Tolvaj testvérpár ellen emeltek vádat

Egy táskát és egy kabátot lopott el a két nő a dorogi bányásznapon. Ellenük lopást büntette miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség.

A két vádlott nő 2019. szeptember elsején virradó éjszaka során a Dorogon a Jubileum téren tartott bányásznapi rendezvényen és retro bulin vettek részt. A színpad előtti területen a vádlottaktól külön, de közelükben jelen volt sértett is, aki a színpad előtti kordonra felakasztotta a táskáját, amelyre 5 ezer forint értékű kabátját is rákötötte, majd a kordon közelében táncolt, szórakozott. A táskában volt személyi igazolvány és lakcímkártya, 4000 forint készpénz és mobiltelefon.

Az elsőrendű vádlott 0 óra 50 perc körül észrevette a sértett kordonra felakasztott értéktárgyait, erre testvére, a másodrendű vádlott figyelmét felhívta. Az elsőrendű vádlott ezt követően a táskát és a rákötött kabátot megfogta és testvére kezébe adta, aki azzal egy közeli utcába ment. A másodrendű vádlott a táska tartalmát átnézte, abból a sértett nevére szóló személyazonosító igazolványt és lakcímkártyát a fűbe dobta, majd az ellopott értéktárgyakkal hazament.

A sértett nevére kiállított közokiratokat 2019. szeptember elsején a Jubileum tér közelében egy járókelő megtalálta és visszajuttatta a sértettnek. A nyomozó hatóság az eltulajdonított mobiltelefont 2019. szeptember 5-én, míg a táskát és kabátot 2019. szeptember 6-án másodrendű vádlottól lefoglalta, majd a sértettnek kiadta, így a 68 ezer forint elkövetési értékből 64 ezer forint megtérült – közölte az ügyészség közleményében.

A vádhatóság a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottakat büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetésre ítélje.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 17:45, hétfő | Helyi

Kiégett egy kocsi Esztergomban és Dágon is

Személykocsi motortere égett Esztergomban szombat este, Dágon pedig vasárnap hajnalban – írta a katasztrófavédelem.

2020. Július 06. 17:13, hétfő | Helyi

Megérkezett a megújult Suzuki Swift

Megérkezett a Suzuki modellfrissítésen átesett sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift. A ráncfelvarrás során még vagányabb külsőt, megnövelt üzemanyag-hatékonyságot és további biztonsági funkciókat kapott.

2020. Július 06. 17:06, hétfő | Helyi

4 ok, amiért megéri autót bérelni, ha külföldre szeretnél utazni

A legtöbb ember, különösen azok, akik szeretnek utazni, legtöbbször a tömegközlekedést használják, amikor egyik helyről a másikra mennek. Olcsó, általában megbízható, és egyszerű módja az A-ból B-be történő eljutáshoz.

2020. Július 06. 08:18, hétfő | Helyi

Véradás és Tankcsapda

A véradók között 20 jegyet sorsolnak ki a Tankcsapda augusztus 16-i esztergomi koncertjére.