Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2020. December 15. 21:04, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Történelmi játékfilmet forgattak Esztergomban

Történelmi játékfilmet forgattak Esztergomban

„A török elleni fellépés, még ha országunkból is indul ki, a kereszténységet akarja megóvni a pogány veszedelemtől” – olvasható az Esztergomi Várszínház közösségi oldalán.

Az Esztergomi Várszínház Tóth-Máthé Miklós A nagyrahivatott című ősbemutatója alapján készülő film a XVI. században csaknem római pápává lett esztergomi érsek, Bakócz Tamás történetébe enged bepillantani. Bemutatja Bakócz Tamás és Dózsa György viszonyát, az őket körülvevő történelmi helyzetet. A fő vonulatot Bakócz Tamás és Ulászló történelmi helyzetelemzése jelenti, ebbe van beleszőve a két öregedő ember barátsága, életfilozófiája.

Új megvilágításba helyezi Bakócz és Dózsa tisztázatlan történelmi szerepét az 1514-es tragédiában. A mű feszegeti az országon belüli széthúzás kérdését, a mindenkori nehéz történelmi helyzetben az összefogás jelentőségét.

A produkciót december első heteiben, autentikus helyszíneken, az esztergomi Bazilika Bakócz-kápolnájában és az esztergomi vár különböző termeiben, a Várkápolnában, a reneszánsz udvarban és a Szent István-teremben forgatták.

Főbb szerepekben: Fekete Réka Thália, Körtvélyessy Zsolt, Ivaskovics Viktor látható. Bakócz Tamást Horányi László Jászai – és Bánffy-díjas színművész személyesíti meg, aki a TV2 csatornán hamarosan induló Dr. Balaton című új sorozatban is jelentős szerepet alakít- olvasható a Várszínház bejegyzésében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.