Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 27. 06:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tovább csökkent az influenza-tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Tovább csökkent az influenza-tünetekkel orvoshoz fordulók száma

Az új koronavírus-járvánnyal összefüggő, március 16-tól életbe lépett intézkedések hatására az elmúlt időszakban még tovább csökkent az influenzaszerű tünetekkel rendelkező betegek orvoshoz fordulási gyakorisága.

Ezért a héten rögzített adatok vélhetően nem mutatják reálisan az influenza járványügyi helyzetét - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentésében.

Mint írták, az új koronavírus-járvány miatti ajánlások - így a láz és/vagy légúti tünetek jelentkezése esetén a közvetlen orvoshoz fordulás kerülése, telefonos orvosi konzultáció szorgalmazása - már az előző hetekben is éreztették hatásukat. A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint így az országban március 16-22. között 13 300 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, szemben az előző heti 25 ezerrel.

A 12. héten az ország valamennyi közigazgatási területén tovább csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A beküldött minták többségében az influenza A vírusát azonosították.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.