Városlista
2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2020. Április 05. 11:46, vasárnap | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

További szigorítások a Kerek-tónál

További szigorítások a Kerek-tónál

Nem csak a horgászat, de minden sport- és rekreációs tevékenység tilos a búbánatvölgyi tónál a koronavírus-járvány miatt.

További szgorításokat vezetett be a a Vasas horgászegyesület vezetősége Búbánatvölgyben.

Az egyesület tájékoztatása szerint "aVasas H.E. egyhangú kibővített vezetőségi döntésével továbbra is fenntartja korlátozó intézkedéseit, melyek szerint: a Kerek-tónál horgászni, és a tavat körülvevő területen bármilyen szabadidős tevékenységet folytatni, a kihelyezett ülő alkalmatosságokat, eszközöket használni szigorúan tilos! Az intézkedés célja a koronavírus terjedésének csökkentése, a területen sajnálatosan tapasztalt csoportos tevékenységek teljes megszűntetése.

Egyéni rekreációs sporttevékenységből fakadóan áthaladni kizárólag a zsiliptől a tó keleti parti (büfé irányából nézve túloldali) területén lehetséges. Munkavégzés céljából a Kerektavi Természetház építése tovább folyik. A Vadkacsa büfé szintén zárva tart. A Kerek-tó területe nem közterület, a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdona. A fent leírt szabályok betartását a Vasas H.E. rendészeti feladatokat ellátó halőrei, valamint az illetékes rendvédelmi szervek ellenőrzik.

Döntésünk a tulajdonos PPZrt. vezérigazgatója, Esztergom város polgármestere, Búbánatvölgy önkormányzati képviselője és a KEMHESZ elnöke egyetértésével született. Mindannyiunk egészsége érdekében megértésüket köszönjük! A határozat visszavonásig érvényes" - áll a mai közleméynben

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 16. 06:52, szombat | Helyi

Jövő nyárig lezárják az autós forgalom elől a Deák Ferenc utcát

2021. október 18-tól, előreláthatólag 2022. június 30-ig közmű- és útépítéssel összefüggő munkálatok végzése miatt a gépjárműforgalom elől lezárásra kerül Esztergomban a Deák Ferenc utca egy szakasza.

2021. Október 15. 16:53, péntek | Helyi

Tájékoztató a társasházakban élők számára a szelektív-hulladékszállítás változásairól

Esztergom Város Önkormányzat képviselő-testülete a 237/2021. (VIII.27.) határozatában döntött a szelektív-hulladékgyűjtő szigetek végleges megszüntetéséről 2021. október 17. napjáig.

2021. Október 15. 08:39, péntek | Helyi

A helyi rendőrök elfogták az esztergomi piacon vandálkodót

Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, aki korábban az esztergomi piacon több pavilont feltört. A gyanúsítottnak további vagyon elleni bűncselekmények is a számlájára írhatók.

2021. Október 15. 08:22, péntek | Helyi

Sakkversenyek futószalagon Esztergomban

Az Esztergomi Sakk Club az NB II-ben megkezdte a szereplését a 2021/2022-es bajnokságban, az első fordulóban Naszályra utaztak sakkozóink a tavaly még NB I-ben vitézkedő Géniusz Tata-Naszály csapatához.