Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Május 11. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Továbbra is a tengerparti nyaralás a legnépszerűbb

Továbbra is a tengerparti nyaralás a legnépszerűbb

Az utazási irodák tapasztalatai szerint, idén is a homokos tengerpartok lesznek a legnépszerűbbek. Még ha tavalyhoz képest 1-2 százalékkal emelkedtek is az árak, az utasok nagy része még mindig szívesen spórol tengerparti utakra. A meglévő helyi problémák ellenére Egyiptom és Tunézia még mindig kedvelt úti cél, de Horvátország, Törökország és Olaszország szállodái sem maradnak idén üresen.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője azt mondta a Gazdasági Rádiónak, a hazai turizmus fellendülése nem igazán érinti az utazási irodák forgalmát, mert a belföldi utazást leginkább a saját szervezés, és az évi többszöri, rövid ideig tartó pihenés jellemzi.

Közben tavalyhoz képest érdemben nem változtak a repülőjegy árak, csupán kisebb eltérések lehetnek – mondta a Gazdasági Rádiónak a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége kommunikációs bizottságának tagja. Bakó Balázs felhívta a figyelmet arra, hogy sokszor a diszkont légitársaságok a poggyászköltséggel, repülőtéri illetékkel együtt majdnem olyan drágák, mint hagyományos menetrend szerinti társaik. Úgy véli, hogy minél előbb érdemes megvenni a repülőjegyet, és nem szabad az utolsó pillanatban meghirdetett kedvező árakban bízni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.