Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 09. 11:28, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - OGY - A legfőbb ügyész feljelentésként továbbította a szocialisták hozzá intézett kérdését

Trafik - OGY - A legfőbb ügyész feljelentésként továbbította a szocialisták hozzá intézett kérdését

Feljelentésként a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a legfőbb ügyész két szocialista politikus trafikügyben hozzá intézett kérdését. Polt Péter írásbeli válaszából az is kiderül, hogy a nyomozó főügyészség feljelentéskiegészítést rendelt el.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, valamint Harangozó Tamás országgyűlési képviselő fordult Mit tesz az ügyészség a trafikügyben? címmel írásbeli kérdéssel Polt Péterhez.
A legfőbb ügyész - az Országgyűlés honlapján olvasható - válaszában emlékeztet: a szocialista politikusok bűncselekmény gyanújával, valamint a pályázati eljárás törvénytelenségének gyanújával fordultak hozzá.
Az MSZP-s képviselők az elektronikus médiában megjelent információkra hivatkozva azt írták, hogy a trafikpályázatok nyerteseit a Fidesz választókerületi felelősei, illetve helyi frakciói választották ki.
Polt Péter tájékoztatása szerint elbírálás alatt állnak azok az ügyészséghez beérkezett kérelmek, amelyek a trafikpályázatokra vonatkoznak. Ennek során mérlegelik, hogy az ügyészség hatáskörébe tartozik-e a kérdés, a vizsgálat megkezdésére ugyanis akkor van módjuk, ha a törvénysértés az ügyészség közérdekvédelmi hatáskörébe tartozik.
Tudatta azt is: az ügyész egyedi ügyben akkor folytat hivatalból vizsgálatot közérdekvédelmi hatáskörben, ha a tudomására jutott adat vagy más körülmény megalapozottan súlyos bűncselekményre, mulasztásra vagy törvénysértő állapotra utal.
Mivel ennek elbírálása főügyészi hatáskör, a kérelmet ezért a Legfőbb Ügyészség a Fővárosi Főügyészséghez továbbította - derül ki a válaszból.
A képviselők ugyanakkor azt is kérték a legfőbb ügyésztől, hogy iratukat kezelje feljelentésként, Polt Péter ezért azt a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk