Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 22. 07:43, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Tripla elzárás és dupla eltiltás a visszaeső ittas vezetőnek

Tripla elzárás és dupla eltiltás a visszaeső ittas vezetőnek

Egy nap alatt kétszer bukott le ittas vezetéssel, másodszor Esztergomban állították meg a rendőrök. A bíróság súlyosbította az ítéletet ellene.

Megháromszorozta az elsőfokú bíróság által kiszabott elzárás időtartamát és a vezetéstől eltiltás hosszát is jelentősen megnyújtotta egy ittas autós ügyben a bíróság.

A vádlott 2018. augusztus 15-én 10 óra 4 perckor Nyergesújfalun a Kossuth Lajos utcában enyhe fokban ittas állapotban vezetett egy személykocsit – közölte az ügyészség.

Hozzátéve, hogy a vádlottat a rendőrjárőrök a rendőrőrsre előállították, majd 10 óra 55 perckor szabadon bocsátották.

A férfi ezt követően alig másfél órával később, 12 óra 15 perckor Esztergomban a 117-es számú főúton ismételten ittas állapotban vezette autóját, ekkor már a jármű vezetésekor közepes fokban volt ittas.

Mindezt tetőzi, hogy a vádlott nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

Az elsőfokú bíróság a férfit 30 nap elzárásra és 1 év 8 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben a vádlott terhére, súlyosbításért hosszabb időtartamú elzárás és hosszabb időtartamú járművezetéstől eltiltás kiszabása miatt jelentett be fellebbezést az Esztergomi Járási Ügyészség.

A másodfokú bíróság az ügyészség fellebbezése alapján az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, az elkövetővel szemben a joghátrányt súlyosbította, ekként a vádlottat 90 nap elzárásra és 3 év járművezetésétől eltiltásra ítélte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT