Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. December 07. 06:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Trükkös csalók – pénzfelváltós és adománygyűjtős módszerrel próbálkoznak

Trükkös csalók – pénzfelváltós és adománygyűjtős módszerrel próbálkoznak

Ezúttal a pénzfelváltós trükkel próbálkoztak a tettesek és egy idős asszony pénzét tulajdonították el. Karácsony közeledtével viszont az adománygyűjtés ürügyét is használják a csalók.

Karácsony közeledtével ismét megjelentek a trükkös csalók Komárom-Esztergom megyében. A tettesek célja, hogy egyikük valamilyen ürüggyel elterelje a sértett figyelmét, míg másikuk észrevétlenül eltulajdonítja az értékeket. Az ünnep előtt gyakori, hogy a csalók adománygyűjtés ürügyén kopogtatnak be az otthonokba, vagy szólítják le az állampolgárokat az utcán. A rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy ne higgyenek a jó szándékot színlelőknek. A bejegyezett adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

Szintén gyakori elkövetési módszer, hogy a csalók pénzvisszafizetés, vagy pénzfelváltás ürügyén kérnek bebocsátást a lakásokba. Ez történt 2014. december 2-án Komáromban is, ahol egy férfi a polgármesteri hivatal munkatársának mondta magát és lakástámogatást ígért a néninek. 20.000 forintos bankjegye volt, melynek a csaló állítása szerint csak a fele járt volna az idős asszonynak. Arra kérte váltsa fel a bankót. A tettes és társa ekkor figyelte ki, hogy a néni honnan veszi elő a pénzt. Ezután már csak egy trükk kellett a sértett figyelmének elterelésére és az elkövető az idős hölgy spórolt pénzével távozott.

A hasonló bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kéri az állampolgárokat, hogy idegent ne engedjenek be a lakásukba. Ajtónyitás előtt győződjenek meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), hogy ki áll az ajtajuk előtt. Értékeiket, pénzüket ne tartsák otthon, idegenek előtt készpénzt ne vegyenek elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.