Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2020. Február 18. 13:19, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Trükköző cégvezetőt ítéltek el Esztergomban

Trükköző cégvezetőt ítéltek el Esztergomban

Csődbűncselekmény miatt emelt vádat korábban az ügyészség egy volt cégvezető ellen, akit kedden pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélt a bíróság.

A Tatabányai Járási Ügyészség a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűntett miatt nyújtott be vádiratot egy esztergomi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjével szemben, aki a felszámolás alá vont Kft vagyonelemeit elrejtette, ezzel 1 392 044 forint hitelezői igény kielégítését hiúsította meg – közölte az ügyészség közleményében.

A vádlott 2012. május elsején cégvezetőként, illetve meghatalmazottként járt el azon cég ügyeiben, amelynek 2012-ben gazdálkodása során mintegy 8 millió forint összegű adótartozást halmozott fel. A gazdasági társaság 2013. október-november hónapjára fizetésképtelen helyzetbe került. A bíróság 2014. május 26-án közzétett végzésével elrendelte a Kft. felszámolását, annak lefolytatására felszámolót jelölt ki. A felszámolási eljárás során három cég, illetve az adóhatóság összesen 1 792 044 forint hitelezői igényt jelentett be.

A felszámolási eljárás kezdetén a Kft vagyona (a Kft által más cégnek nyújtott kölcsönök, pénztári pénzkészlet, és tárgyi eszközök) a hitelezői igényekre fedezetet biztosított. A vádlott a felszámolónak nem adta át a gazdasági társaság által nyújtott kölcsön behajtását lehetővé tevő bizonylatokat, a házipénztár összegét és a tárgyi eszközöket, azokat elrejtette. A vádlott 2016. november 23. és 25. között két hitelező cég képviselőivel engedményezési szerződéseket kötött, és az általuk bejelentett igények részletekben történő teljesítését vállalta, amely megállapodások eredményeként az egyik hitelező 483 789 forint összegű hitelt elégített ki, ebből 400 ezer forint a felszámolási eljárás befejezését megelőzően.

A cégbíróság 2017. október 7-én jogerőre emelkedett végzésével a Kft. elleni felszámolási eljárást befejezte, a gazdálkodó szervezetet megszüntette. A vádlott a felszámolt gazdasági társaság vagyonelemeinek az elrejtésével összesen 1 392 044 forint hitelezői igény kielégítését hiúsította meg.

A Tatabányai Járásbíróság kedden előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 500 ezer forint pénzbüntetésre és 974 185 forint vagyonelkobzásra ítélte.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, a vádlott is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.