Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Március 15. 07:00, vasárnap | Helyi

Tükörben a világ a Duna Múzeumban

Tükörben a világ a Duna Múzeumban

Az idei Víz Világnapja mottójához kapcsolódva – Víz és fenntartható fejlődés –március 13-án a nagy sikerű Tükörben a világ kiállítás érkezett a Duna Múzeumba.

Az interaktív tárlat a fenntarthatóság ösvényére kalauzolja az érdeklődőket; a látogató megismerheti hazája és más nemzetek ökolábnyomát, kiszámolhatja hány kilométert is utazott reggelije a termőhelytől a reggeliző asztalig. A kiállítás középpontjában a tudatos vásárlás (magában foglalva a fogyasztói döntéseink különféle hatásait), a közösség, a felelősségvállalás és a szeretet áll. A tárlathoz kapcsolódó foglalkozásra előzetes bejelentkezéssel fogadunk felső tagozatos és középiskolás csoportokat. A részvétel díjtalan!

A Tükörben a Világ csapatot a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport alapította; 2006 óta tartanak a globalizáció témáját feldolgozó interaktív foglalkozásokat gyerekeknek és fiataloknak. Üzenetük: az ember cselekvő lény, aki a szűkebb-tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója. A kreatív civil csapatot később egészítette ki az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., hogy a kiállítás még több emberhez juthasson el és akár külföldön is képviselje hazánk alkotóinak elképzelését a fenntarthatóságról. A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 6 éve szakmai támogatóként segíti a kiállítást.

Duna Múzeum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.