Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Június 27. 14:18, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Esztergomi Vitézek

Túl egy felemás rögbis szezonon – Értékeltek a Vitézek

Túl egy felemás rögbis szezonon – Értékeltek a Vitézek

Felemás szezont tudnak maguk mögött az Esztergomi Vitézek rögbisei. Sőlősi László edző értékelte az idény, kitérve, hogy sokat tanultak a játékosok, ami a következő szezonra rendkívül hasznos lesz.

Az előző bajnokságon szerzett bronzérem után, 2017 őszi mérkőzésekein az volt a cél, hogy minél több jó, eredményes mérkőzéseket játszanak a rögbisek Sőlősi László edző szerint. Mint kifejtette: ez részben sikerült is, a Duna Kupa döntőjét a zágrábi csapat ellen, egy jó játékkal meg is nyerte az alakulat. A bajnoki mérkőzések azonban nem voltak a legeredményesebbek, 4 mérkőzésből egyetlen egy mérkőzést sikerült megnyerni, a szegediek ellen. Ennek egyik oka lehetett a gyenge edzéslátogatottság is.

„Azzal, hogy több játékos eltávozott a csapattól, Zwele, Hajdú Ádám, Mándoki Martin, játéklehetőséget kaptak Angliában, Kiss Kornél és Stiglmayer Márk Exiles-ba, sok sérült rögbisünk is volt, Szakály Ádám, Dáriusz, Regő, Timár, egyetemre ment Kiss István, a csapatunk nem tudta hozni a tavalyi eredményeket, ezért a negyedik helyen végeztünk az őszi fordulók után” – tette hozzá Sőlősi László.
Kitért arra is, hogy a Kecskemét elleni vereségben a tapasztalat és a játékos hiány volt a fő ok. Az Exiles elleni vereség, a játékosok hiánya miatt jött össze (a román játékosok nem tudtak jönni), az első sorban nem volt cseréje az együttesnek. Batta elleni mérkőzésen pedig nem tudták hozni az igazi formájukat a fiúk, ami mindenki számára negatív meglepetés volt.

A 7’s bajnokságban

2018-as szezonnyitó mérkőzésen, ami Kecskemét ellen volt, egy nagyon jó és harcos meccs során sikerült nyerni, ami biztató jelek voltak a jövőre nézve. Sajnos a folytatása nem volt annyira sikeres, a következő három mérkőzés vereséggel végződtek. Ennek következménye, hogy a negyedik helyen végzett az alakulat, de ez azt jelentette, hogy a bronzmérkőzésen játszhattak a Battai Buldogok ellen.
„Az összecsapás számunkra jól kezdődött, sok támadásaink voltak, de mindig az ellenfél célvonal előtt hibáztunk és kontrából 2-3 célt kaptunk. Több fiatal játékos megsérült a mérkőzésen, a végén a lecserélt játékosok álltak vissza a pályán. A Battaiak nyerték meg a mérkőzést, ezzel a bronzérmet is” – fűzte hozzá az edző.

Juniorok is a pályán
A junior XV-ös bajnokság nem létezet tavaly, a juniorok akkor játszottak, ha a többi klub képes volt összeállítani egy csapatott, vagy önálló alakulatként a Nagykőrösiek ellen. Külföldi csapat ellen is pályára léptek az ifjú Vitézek, az angol Wolverhampton volt az ellenfelük és meg is nyerték azt a mérkőzést.

Tavaly több junior korosztályú játékos részt vett az U18-as Eb-n Pöstyénen. A csapat jól játszott és elhozta a bronzérmet, ami nagyon jó eredménynek számít.

Emellett több játékos is lehetőséget kapott a felnőtt és az U18-as válogatottban.
A junior korosztálynak tavasszal ugyanúgy, mint ősszel, nem volt hivatalos bajnoki forduló, barátságos mérkőzéseket szervezett a klub a szlovák válogatott, Brno klub csapata ellen, akik ellen mindkétszer nyertek a Vitéz-rögbisek. Emellett a fiatalok két mérkőzésből álló magyar bajnokságban is pályára léptek. Mind a két meccset Nagykőrösiek ellen játszották, a második mérkőzés után pedig megnyerték az úgynevezett „Magyar Kupát”, ami a két klub között zajlott.

Június 16-án Székesfehérváron a Magyar Rögbi Szövetség rendezte a 7’s Magyar Bajnoki fordulót, egyben a bajnokság döntőjét is. Egy fiatalított csapattal nevezett az esztergomi klub és a nap végén fel tudtak lépni a játékosok a dobogó legfelső fokára és átvenni az aranyérmeket.

Félig elégedetten
„A 2017/2018-as szezont félig sikeresen értékelem, a generációváltás nem volt teljesen megfelelő, arra jó volt, hogy a fiatal játékosok több tapasztalatot szereztek a kemény mérkőzéseken, ami a következő szezonra hasznos lehet a csapat számára” – hangsúlyozta Sőlősi László.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.