Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 23. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Túrázás nagyszerű szabadidős kikapcsolódás

Túrázás nagyszerű szabadidős kikapcsolódás

Fedezzük fel a Pilist és töltődjünk fel jó levegővel és energiával, valamint rengeteg élménnyel.

Húzzuk fel a túrabakancsot és már indulhat is túra. A Pilis csodálatos túraútvonalakat tartogat, melyet barátokkal és családdal is érdemes felfedezni.

Akár kezdő, akár haladó túrázók is vagyunk, biztosan találunk elképzeléseinken megfelelő túraútvonalat a Pilisben. Az utóbbi években egyre több kilátót újítottuk fel és adták át a túrázóknak. A Pilisben található kilátók közül kiemelkedik a Prédikálószéken található, melyről a teljes Dunakanyart belátjuk. Ide több túraútvonal is vezet. Az egészen könnyű családi túraútvonaltól egészen a komolyabb kihívásokat tartogató sziklás, köves Vadálló köveken keresztül vezető útvonal.

A Prédikálószék mellett szintén komoly érdeklődésre tett szert az elmúlt években a Pilis-tetőn található kilátó is, melyet néhány éve adtak csak át. Csodálatos kilátás tartogat ez a kilátó is nekünk, melyről Pilisvörösvártól egészen Nyergesújfaluig is elláthatunk tiszta időben. A nagyobb kilátok mellett kisebb kilátókkal is gazdagodott a Pilis. Ilyen például a Piliscsaba felett található, mely izgalmas formájával csábítja a turistákat.

Ezekhez a túrákhoz többségében az átlagos képességű túrabakancsok már jó szolgálatot tehetnek, de ha a kövesebb, meredekebb szakaszoknak vágnánk neki, akkor érdemes stabilabb túrabakancsot választani, melynek kiválasztásában érdemes szakértővel egyeztetni. Túraboltokban ma már igényeinkre szabva tudnak minőségi bakancsokat ajánlani.

Fedezzük fel a Pilist és töltődjünk fel jó levegővel és energiával, valamint rengeteg élménnyel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT