Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi
Forrás: dorogimedence.hu

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.

Május 25-én, szombaton a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének parkolójában több százan gyűltek össze, hogy betekintést nyerjenek a tűzoltók mindennapjaiba, illetve kipróbálhassák a járművek szirénáit és az oltáshoz szükséges eszközöket.

Kiss Zoltán, a Richter létesítményi tűzoltóságának parancsnoka elmondta, hogy a program során bemutatkozott a teljes járműparkjuk a felszereléseikkel együtt, melyeket rendszeresen bővítenek. Sőt, idén újdonságként mentőautó is volt a helyszínen, amit szintén birtokba vehettek a gyerekek. „A tűzoltó gyereknappal hagyományt szeretnénk teremteni. A célunk pedig az, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek a mindennapi munkánkba, illetve bemutassuk hogyan fejlődünk évről évre és hogy milyen magas szintű védelmi rendszert működtetünk” – tette hozzá Kiss Zoltán.

A rendezvényen a Richter Óvodai munkatársai biztosítottak a korábbiaknál színesebb programot, rajzolási lehetőségeket, interaktív játékokat kisebbeknek, nagyobbaknak egyaránt. Továbbá a gyerekek felpróbálhatták a tűzoltóruhákat, illetve a sisakokat. A tűzoltóautókba beülve pedig igazi lánglovagnak képzelhették magukat, mikor elindították a szirénát, míg a bátrabbak tálcatűzoltáson is részt vehettek.

A létesítményi tűzoltók egyébként egész évben edzenek, valamint rendszeresen versenyeken is részt vesznek. 2022-ben pedig a CTIF által szervezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpián a hagyományos B kategóriában, a kismotor fecskendő szerelésben és váltófutásban bronz minősítést szereztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.