Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 16. 10:32, szombat | Belföld
Forrás: mti

Tűzvédelmi nyílt napokat tart a katasztrófavédelem

Tűzvédelmi nyílt napokat tart a katasztrófavédelem

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közölte: a háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és más érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel. Mindhárom napon 10 és 16 óra között az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

Felhívta a figyelmet arra: a katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat, ezek betartásával pedig meg lehet előzni a bírságokat.

Mint elmondta, ha valaki például nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat a kérdéseire.

Hozzáfűzte: a tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos vagy ismétlődő hibák miatt kiszabniuk.

Felidézte, az elmúlt évben mintegy nyolcszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat társasházban keletkezett tűzhöz, az idén pedig eddig 579 ilyen eset volt. Ezek egy részét nagy valószínűséggel meg lehetett volna előzni a tűzvédelmi előírások helyes alkalmazásával; ezt a célt szolgálják a nyílt napok - közölte Mukics Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során