Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2017. December 04. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: közlemény

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodás kötése a cél...

Tanműhely bemutató kapcsán találkozott a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az intézmény vezetése, a TE Connectivity, esztergomi vállalat több irányítója és szakreferense valamint Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató helyettese.

Az eseményen a résztvevők a duális szakképzésről szóló együttműködés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről, fejleményeiről egyeztettek. A megbeszélésen többek között a mára hiányszakmává vált szerszámkészítő gépi forgácsoló szakma, TE Connectivity-vel közös oktatásáról volt szó, illetve az eseményen résztvevők, valamint a helyi sajtó munkatársai megtekintették a TE Connectivity-től a Géza iskolába átköltöztetett tanműhelyt. A vállalat az oktatási intézménytől bérli a műhelyhez szükséges helyiségeket, a gépeket, felszereléseket ő adja a tanulók képzéséhez. A vállalat és az iskola együttműködésének célja, hogy a TE Connectivity-nél felmerülő szakemberhiány pótlását a duális képzéssel oldják meg.

Kovács Tamás, az intézmény igazgatója hozzátette: céljuk, hogy az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodást kössenek, ennek érdekében jelenleg is zajlanak egyeztetések az iskola és a vállalatok között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.