Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. November 19. 07:00, szombat | Helyi
Forrás: LVP/InfoEsztergom.hu

Új állomáson várja a leendő tagokat az Esztergomi Vasútmodellező Klub

Új állomáson várja a leendő tagokat az Esztergomi Vasútmodellező Klub

Fokozatosan fejlődik az Esztergomi Vasútmodellező Klub, mely a Szentgyögymezői Olvasókör alagsorában várja a modellezés iránt érdeklődőket havi 1-2 alkalommal. A létszám folyamatosan bővül.

Az Esztergomi Vasútmodellező Klub 2013-ban jött létre. Hajdúné Mariann vetette fel az ötletet, hogy a város környékén nincs modellező klub és egy közösségi oldalas felhívással jött össze a mostani társaság, melynek célja a közös hobbi, a kikapcsolódás és nem utolsósorban az alkotás.

Kezdetben a Kroki alkotóműhely termében tartották a modellezők a találkozóikat. Itt tervezték és készítették el első asztalukat, amely egy TT méretű analóg terepasztal volt. A helységet kinőve az egyik klubtag házának alsó szintjére költöztek ezt követően, és folytatták tovább tevékenységünket a tagok. Itt készült el a második asztaluk, mely egy H0-ás méretű digitális terepasztal. Ezt először idén márciusban Balassagyarmaton mutatta be a klub a nagyközönség előtt. Azóta ezt az asztalt egy céges családi napon, valamint októberben a Budapesten megrendezett TEMOFESZT – Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztiválon is láthatták az érdeklődők.

Idén tavasszal aztán újabb költözést követően a Szentgyögymezői Olvasókör alagsorába tette át a székhelyét a klub, amelynek jelenleg 13 aktív tagja van, de folyamatosan bővül a létszám. Jelenleg havi 1-2 alkalommal jönnek össze szombatonként vagy vasárnaponként.

A közösség folyamatosan fejlődik, és további projektekkel készül a következő évre.
Most egy TT-s modul rendszert építenek éppen, mely tizenegy 50x100 centiméteres darabokból áll össze. Ez éppen a sínfektetés fázisában tart. Ezt a későbbiekben további elemekkel bővíthetik majd a modellezők.

Emellett 2017-ben már hivatalosak a március 10. és 12. között megrendezendő Balassagyarmati Vasútmodell kiállításra, valamint május elsején Csolnokon lesznek, illetve szívesen várja a klubot vissza az októberi Temofeszt is.
Mindezeken felül a tervek közt szerepel természetesen egy esztergomi saját rendezésű kiállítás is – árulta el a klub vezetője, Jerola Norbert az InfoEsztergom.hu-nak.

Az Esztergomi Vasútmodellező Klubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret modellezni.

További részletek: www.evmk.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.