Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Február 27. 05:01, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új bajnokot avattak az idei Öreg Porga Kupán

Új bajnokot avattak az idei Öreg Porga Kupán

Véget értek a Pézsa Tibor Sportcsarnokban a 40év feletti játékosoknak kiírt Öreg Porga Kupa küzdelmei. A kupára idén 12 csapat nevezett be a megye minden szegletéből, de volt alakulat Budapestről és Pest megyéből is.

A szervezők a csapatokat 3X4-es csoportba sorsolták be, ahonnan a második napra 8 csapat továbbjutott 4 kiesett. A selejtezőkben kiemelkedő és meggyőző teljesítményt nyújtott a többségében „fiatal” 40-hez közeli játékosokból álló Kertműves, a mindig erős Express, valamint a tavalyi győztes Bástya. Negatív meglepetés is volt az első játéknapon, elég, ha a többre hivatott Tokod-Üveggyár teljesítményét nézzük.

A középdöntő igen érdekesnek ígérkezett, hiszen az „A” csoportba került a többszörös győztes Bástya, az idei esélyes Kertműves, valamint a mindig roppant erős és szép focit játszó Express, illetve a Csolnok gárdája. Szinte lehetetlen volt megjósolni a csoport végeredményét. Végül a Kertműves mindenkit megvert, méltán került a döntőbe. A második az Express lett, így Ők a harmadik helyért küzdöttek. Szólni kell az utóbbi 3 év bajnokáról, a Bástyáról, melynek játékosai most nem voltak meggyőzőek, jövőre vérfrissítésre szorulnak majd, ha szeretnének továbbra is jól szerepelni.

A másik középdöntős csoport is kiegyenlítettnek ígérkezett. Ide került az eddigi összes tornán induló és hagyományosan jól szereplő Verőce és Komárom. A Darazsak csapata esélyes volt akár a végső győzelemre, hiszen aránylag fiatal játékosai vannak, akik még jó színvonalon játszanak. Az idekerült 4. csapatnak a Szarkáknak nehéz dolguk volt a továbbjutást illetően. Végül a Darazsak esélyeshez méltóan nyerték a csoportot és lettek a döntőben a Kertműves ellenfelei. A Verőce pedig csoportmásodiként játszhatott a bronzéremért az Expresszel. Ezt a mérkőzést a vártnál magabiztosabban az Express nyerte meg és lett harmadik.

A döntőben a Kertműves kiélezett csatában verte meg a Darazsakat és a sok 3. hely után méltán lett az idei bajnok.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező kiemelte az öregfiúk foci jelentőségét, beszélt a Porga Kupa történetéről, hagyományáról a sport közösségformáló erejéről. A míves díjakat Porga Sándor a névadó unokaöccse, valamint Somogyi Mihály a sportcsarnok egykori munkatársa adták át.

VÉGEREDMÉNY:
1. KERTMŰVES
2. DARAZSAK
3.EXPRESS
4.VERŐCE

LEGJOBB KAPUS: LAMI ÁKOS (EXPRESS)
LEGJOBB JÁTÉKOS: GÁLICZ FERENC (KERTMŰVES)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.