Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 19. 18:57, szerda | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Évek óta tartó problémára talált közös megoldást az esztergomi önkormányzat, a Budai Nagy Antal és a Schweidel József lakótelepen élők közössége.

A lakótelepi tömbök közé ékelt pályát az esti órákon is túl, éjszakába nyúlóan is használták. A labda pattogás, valamint a pályán tartózkodók hangos aktivitása zavarta az ott élők éjszakai nyugalmát, pihenését.

A lakótelepiek aláírásgyűjtésbe kezdtek a probléma rendezése érdekében, melyről a helyi döntéshozók is tudomást szereztek és egyeztetésre hívták a közösség képviselőjét. Hernádi Ádám polgármester ma találkozott Baksa Mónikával, akivel abban állapodtak meg, hogy egyelőre egy olyan házirendet dolgoznak ki, amely lehetővé teszi a fiataloknak a pálya használatát, de biztosítja az ott lakók pihenéshez való jogát.

Végleges megoldásként pedig várhatóan már jövőre áthelyezésre kerül a focipálya a lakótelep egy olyan részére, ahol nem zavarja a lakókat, de mégis elérhető távolságon belül van a lakótelepi fiatalság számára.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.