Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Május 19. 18:57, szerda | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Évek óta tartó problémára talált közös megoldást az esztergomi önkormányzat, a Budai Nagy Antal és a Schweidel József lakótelepen élők közössége.

A lakótelepi tömbök közé ékelt pályát az esti órákon is túl, éjszakába nyúlóan is használták. A labda pattogás, valamint a pályán tartózkodók hangos aktivitása zavarta az ott élők éjszakai nyugalmát, pihenését.

A lakótelepiek aláírásgyűjtésbe kezdtek a probléma rendezése érdekében, melyről a helyi döntéshozók is tudomást szereztek és egyeztetésre hívták a közösség képviselőjét. Hernádi Ádám polgármester ma találkozott Baksa Mónikával, akivel abban állapodtak meg, hogy egyelőre egy olyan házirendet dolgoznak ki, amely lehetővé teszi a fiataloknak a pálya használatát, de biztosítja az ott lakók pihenéshez való jogát.

Végleges megoldásként pedig várhatóan már jövőre áthelyezésre kerül a focipálya a lakótelep egy olyan részére, ahol nem zavarja a lakókat, de mégis elérhető távolságon belül van a lakótelepi fiatalság számára.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 09:54, hétfő | Helyi

IDÉN IS MEGNYÍLIK A MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án (szombaton), 18:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány szokásos évi adventi kiállítását X. Művészet Esztergomért címmel a Kapcsolatok Házában, 34 művész részvételével.

2022. November 28. 09:48, hétfő | Helyi

Alapítványokat is támogat a Richter a térségben

Dorogon és környékén évek óta támogat alapítványokat a Richter Gedeon Nyrt. – erről beszélgettünk Garai Zoltánnal, a dorogi gyáregység főmérnökével.

2022. November 25. 16:14, péntek | Helyi

SZOBATÁRSÁTÓL LOPOTT

A 30 éves férfi egy esztergomi munkásszállón lopta meg a sértettet. Az esztergomi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

2022. November 21. 13:41, hétfő | Helyi

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi hangulatra vágyó közönséget az idei évben visszafogottabb, ám meghitt és különleges adventi programokkal várják az esztergomi Széchenyi téren.