Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2021. Május 19. 18:57, szerda | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Új házirend születik a problémás műfüves focipályához

Évek óta tartó problémára talált közös megoldást az esztergomi önkormányzat, a Budai Nagy Antal és a Schweidel József lakótelepen élők közössége.

A lakótelepi tömbök közé ékelt pályát az esti órákon is túl, éjszakába nyúlóan is használták. A labda pattogás, valamint a pályán tartózkodók hangos aktivitása zavarta az ott élők éjszakai nyugalmát, pihenését.

A lakótelepiek aláírásgyűjtésbe kezdtek a probléma rendezése érdekében, melyről a helyi döntéshozók is tudomást szereztek és egyeztetésre hívták a közösség képviselőjét. Hernádi Ádám polgármester ma találkozott Baksa Mónikával, akivel abban állapodtak meg, hogy egyelőre egy olyan házirendet dolgoznak ki, amely lehetővé teszi a fiataloknak a pálya használatát, de biztosítja az ott lakók pihenéshez való jogát.

Végleges megoldásként pedig várhatóan már jövőre áthelyezésre kerül a focipálya a lakótelep egy olyan részére, ahol nem zavarja a lakókat, de mégis elérhető távolságon belül van a lakótelepi fiatalság számára.

Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.