Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 11. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: közlemény

Új iparterületre várják a vállalkozásokat Táton

Új iparterületre várják a vállalkozásokat Táton

Sikeresen pályázott Tát önkormányzata és nyert több mint 304,08 millió forintot. A vissza nem térítendő támogatás segítségével fejlődik a város iparterülete, telephelyet biztosítva ezzel a térségi vállalkozásoknak.

Sikeresen pályázott Tát Város Önkormányzata a TOP-1.1.1-15 kódszámú, az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra – ennek eredményeképp megkezdődött az új, szolgáltatásokkal kiegészülő iparterület kiépítése, amely telephelyet biztosít a már helyben működő, fejlesztést és munkahelybővítést tervező vállalkozások növekedéséhez, de lehetőséget ad arra is, hogy az egyébként iparosodott térség gazdasági erejét tovább növelve új vállalkozások megtelepedését is elősegítse. A beruházásnak köszönhetően az Önkormányzat saját tulajdonú ingatlanján az alapinfrastruktúrák kiépítésével olyan vállalkozásbarát üzleti környezetet teremt, amely a betelepülő vállalkozások kapcsán új munkalehetőségek megteremtését, a foglalkoztatás növelését eredményezi. A projekt részeként több mint 51 ezer négyzetméteren 17 parcellát alakítanak ki a leendő bérlők számára, mely így 17 vállalkozás folyamatos működésének, fejlődésének, és hosszú távú gazdasági aktivitásának lehet színtere.

A TOP-1.1.1-15-KO1-2016-00002 azonosító számú projekt keretében a belső úthálózat, árok építésére, a víz- és szennyvízhálózat kialakítására, a közvilágítás és a szennyvízelvezetés kialakítására is sor kerül. A 304 079 768 Ft európai uniós támogatás segítségével a vállalkozások és a város is fejlődő pályára állhat, a helyi szakképzett munkaerő pedig a projekt megvalósulását követően megfelelő színvonalú, és anyagilag is elismert munkát találhat az iparterületen vagy a kapcsolódó cégeknél. A beruházás 2018 őszén zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.