Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 02. 10:59, szerda | Helyi
Forrás: Oxi/LVP

Új játszóteret avatott a Montágh iskola

Új játszóteret avatott a Montágh iskola

Felavatta új játszóterét az Esztergomi Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola október 28-án. Az intézmény mintegy 30 millió forintos támogatást kapott a várostól.

Október 28-án hármas ünnepet tartott az esztergomi Montágh iskola. Az intézmény nagytermében rendezett eseményen az elsősöket és a támogatókat köszöntötte az intézmény, majd az udvaron egyházi áldással átadta az iskola- és a városvezetés a gyerekeknek az új játszótereket.

Zsúfolásig megtelt az intézmény nagyterme, ahol nyitásként látványos, zenés, táncos színpadi produkciókkal köszöntötték az első osztályosokat a tanulók. Az ünnepségen számos vendég vett részt, köztük Pokriva László, a Kerek-templom plébánosa, Bánhidy László alpolgármester, Tordainé Vida Katalin és Erős Gábor képviselők. A főként népzenei, népmesei ihletésű műsor után a Montágh iskola alapítványa nevében Csőke Ágnes köszönte meg az intézmény által szervezett őszi diákkirándulásokra juttatott támogatásokat, melyek megvalósításához az esztergomi önkormányzat mellett helyi vállalkozások és egy áruházlánc is adományozott.

Mindezt követte az új játszótér átadása. A Montágh iskola az önkormányzat mintegy 30 milliós támogatásával az intézmény udvarán négy helyen építtetett játékokat az óvódás, általános iskolás és szakiskolás korú gyerekek számára. Az új létesítményeket Pokriva László plébános áldotta meg, aki beszédében a testi és a lelki erőnlét fontosságát és összefüggését hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.