Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Június 09. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Új lehetőségek a szlovákiai magyar faipari vállalkozások számára

Új lehetőségek a szlovákiai magyar faipari vállalkozások számára

Méz- és bortermelői alkalom után június 7-én faipari konferenciát szervezett a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) a szlovákiai Köbölkúton.

A sorozat mostani célja is az volt, hogy lehetőségeket teremtsenek és képességeket segítsenek fejleszteni a felvidéki magyar vállalkozások számára.

A köbölkúti faipari konferencián részt vett Bánhidy László esztergomi alpolgármester és Horváth-Szeder Gábor, az Esztergom Járási Hivatal vezetője is. A konferencia hallgatóságát Szőcs Ferenc, Köbölkút polgármestere és Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja alelnöke, Nyitra megyei képviselő köszöntötte. Mindketten főként azt hangsúlyozták beszédeikben, hogy a határon túli magyar lakta területek és az anyaország közötti kapcsolat fontos eleme a kulturális, oktatási, szociális fejlesztések mellett a gazdasági kapcsolatok és rendszerek új szintre való emelése.

A köszöntőkben elhangzott: a Szlovákiában működő vállalkozások számára kíván az MNKH további export- és fejlesztési lehetőségeket kínálni, ezúttal a faiparban érdekeltek számára. A konferencián ennek szellemében hallgathatták meg a különféle cégek, illetve felvidéki települések képviselői, vezetői több előadást, így Kelecsényi Szilárd, a Pilis Parkerdő Zrt. kereskedelmi referensének, Szenczi Tamás, a Solutions, s.r.o. ügyvezetőjének és Bakay László, az OEE Felvidéki Helyi Csoport elnökének előadását. A konferencián levetítettek egy olyan promóciós kisfilmet is, mely egy olyan szlovákiai magyar vállalkozás MNKH által való fejlesztéséről szólt, mely cég a faiparban dolgozik és a különböző pályázati lehetőségeknek köszönhetően jelentősen tudta növelni árbevételét és bővíteni termelői kapacitását. Az expozék sorát Apró Adrienn, az MNKH operatív igazgatója rövid előadása zárta, majd a konferencia faipari termékbemutatókkal és fogadással zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban