Városlista
2020. július 13, hétfő - Jenő

Hírek

2020. Május 11. 22:59, hétfő | PR
Forrás: (x)

Új megközelítés allergia elleni védekezésben

Új megközelítés allergia elleni védekezésben

A magyar lakosság mintegy 20 százaléka küzd a pollenallergiával tavasz és ősz között, több hónapon át. A pollenallergia tüneteit antihisztaminokkkal, orrspraykkel szokták leggyakrabban enyhíteni.

Azonban nem mindenki tud, vagy akar gyógyszert szedni, esetleg azok nem nyújtanak kellő könnyebbséget.

Számukra nyújthat megoldást az orrfilter, mely új féle képen közelíti meg az allergiát. A 21. században, nanotechnológia korában joggal tesszük fel a kérdést: miért a már bejutott pollenek okozta tüneteket kezeljük, miért engedjük be őket egyáltalán a szervezetbe?!

Az allergia elleni orrfilter ezt az elvet valósítja meg. Maga az eszköz két összekapcsolt, puha műanyag gyűrű, melyben egy filter található. A filter rései kisebbek, mint a pollen szemcsék, így azok nem jutnak át rajta, csak a levegő. Szerencsére a pollenek meglehetősen nagyok – még ha nem is látjuk őket, de például egy vírushoz képest mondhatni hatalmasak, így könnyen ki lehet szűrni őket.
Független labortesztek azt mutatták, hogy a WoodyKnows® orrfilter képes kiszűrni a pollenek legalább 90 százalékát, tehát az orron keresztül mondhatni nem nagyon jut be pollen a szervezetbe.

Az orrfiltert az orrlyukba kell helyezni. Viseléskor csak egy kis átlátszó műanyag látszik kívülről az orrcimpa alatt, mely a két filtert összeköti. A szűrőbetétek cserélhetőek benne, melyre szükség is van, hiszen a pollenektől egy idő után eltömődnek. Kapható hozzá külön csere-filter csomag, mely gazdaságos használatot tesz lehetővé.

Arra kell ügyelni, hogy használata előtt ki kell öblíteni az orrot, mert nem be- hanem ki akarjuk zárni a polleneket.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy mi történik, ha viselés közben folyik az orrunk, tüsszenteni kell vagy orrot fújni. Ilyenkor az orrfiltert ki kell venni erre az időre, de a jó hír az, hogy ha a szervezet megszabadul az allergénektől, akkor ezek a tünetek gyorsan mérséklődnek vagy eltűnnek, tehát erre nem, vagy csak sokkal ritkábban lesz szükség.

A WoodyKnows® orrfilter nem csak pollenallergia ellen, de porallergia, állatszőr allergia, kültéri gombaspóra allergia esetén is ugyanúgy használható.

Először valószínűleg furcsa és szokatlan a viselése – bizonyos fajta nyitottságot is feltételez a kipróbálása – de néhány nap alatt teljesen hozzá lehet szokni a viseléséhez, még akár aludni is lehet benne. Mindazok számára, akik már jó pár módszert kipróbáltak, de semmi sem hatott igazán, megoldást nyújthat az orrfilter az allergia elleni védekezésben!Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 18:09, hétfő | PR

Itt a nyár, ideje feltenni a rovarhálót az ablakra! De hogyan?

Ha te is utálod a szúnyogok hegedülését hallgatni és reggel a csípések helyét vakarni, itt az ideje, hogy feltedd a rovarhálót az ablakra! De ha nincs kialakított sín, akkor hogyan? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád.

2020. Július 02. 09:00, csütörtök | PR

Az autófóliázás nemcsak tuning, hanem védelem is az autónak

Az UV-sugárzás, a nyári meleg, a kőfelverődések, az illetéktelen tekintetek mind olyan probléma, amire megoldást kínál a professzionális autófóliázás. És ha nem lenne elég, akkor még jobban is fog kinézni tőle az autónk.

2020. Június 20. 10:20, szombat | PR

Van akinek ízlik, és van, aki még nem próbálta!

Az Otthon íze tovább bővül

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.