Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Január 14. 08:12, szerda | Helyi
Forrás: lvp/Zeneiskola

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

A Zeneiskola régóta dédelgetett terve az orgona szak beindítása, melyhez 2012 óta gyűjt az intézmény, és melynek köszönhetően a napokban érkezett meg az oktatáshoz nélkülözhetetlen hangszer Esztergomba.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által finanszírozott pályázat keretében szakirányú továbbképzéseben vett részt Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola két tanára korábban. A program eredményeként pedig az egyik pedagógus felsőfokú mester diplomát szerzett orgona szakirányon. Erre alapozva szerette volna az iskola régóta dédelgetett terveként az orgona szakot beindítani.

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

„A tanszak elindításának elengedhetetlen feltétele egy használható, kis gyakorló orgona beszerzése volt, melyre az intézményi költségvetés nem adott lehetőséget.

A cél elérése érdekében a Zeneiskola jótékonysági rendezvénysorozatot indított, melynek első fontos állomása a 2012. június 2-án az Esztergomi Bazilikában nagy sikerrel megrendezett jótékonysági hangverseny volt.

Sajnos az összegyűlt összeg még nem volt elegendő a hangszer megvásárlására, ezért a Zeneiskola a következő két tanévben további jótékonysági rendezvényekkel segítette a mielőbbi hangszervásárlást.

Felajánlott adományoknak köszönhetően 2014 szeptemberére elegendő összeg gyűlt össze egy jó minőségű digitális gyakorló orgona megvásárlására. A várva-várt hangszer pedig már meg is érkezett a Zeneiskolába.

Új orgona a Zeneiskolában – indulhat az orgona szak

Ezúton köszönjük minden kedves hangversenylátogatónknak és az egyéni adakozóknak, hogy lehetővé tették az orgona megvásárlását. Reméljük a hangszerbeszerzés az orgona szak fejlődésének szép nyitánya lesz és az elkövetkező tanévekben sok-sok növendék tapasztalja meg az orgonatanulmányok szépségeit” – olvasható a Zeneiskola közösségi oldalán közzétett beszámolójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.